Wpis z mikrobloga

To co dzisiaj zobaczyłem logując się na maila grupowego ze studiów zwaliło mnie z nóg :P 12 telefonów podpiętych do maila z włączoną lokalizacją, możliwością śledzenia każdego. Nawet mogę wykasować wszystkie dane z telefonu. Czy ludzie są naprawdę tak głupi ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#politechnika #gliwice #studia #bekazpodludzi #bekazrozowychpaskow #hacking #ciekawostki
Gobe - To co dzisiaj zobaczyłem logując się na maila grupowego ze studiów zwaliło mni...

źródło: comment_nEn7vLoLhrkAqKcEEUPa6sQobxlKSVHa.jpg

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gobe: ludzie SĄ tak głupi, na 1 roku w mojej grupie karachany się wbiły na maila i zresetowali podpięte telefony, a później wysłali maila wyzywającego babkę od angielskiego XD
  • Odpowiedz
  • 1
@Gobe
@mktos
@dasistfubar
To się dzieje od samego logowania czy trzeba coś potwierdzić żeby zaczęło śledzić?

A po co wspólny mail? Wykładowcy często wysyłają wyniki kola albo jakieś prezentacje
  • Odpowiedz
@ukruszony__kubek: chociażby grupa na FB czy Google+. Każdy zna, umie obsługiwać. Można robić ankiety, prowadzić dyskusje, współdzielić pliki, wrzucać zdjęcia/filmy/linki. Ustalasz admina (lub kilku), dajesz wszystkim link i jazda. Proste, tanie w utrzymaniu i daleko bardziej bezpiecznie niż "grupowy email".
  • Odpowiedz
@sherkhaan: a dyski google podpiete z plikami np? i jak forwardujesz to wszystko co nie dotyczy np twojej specjalizacji czy grupy i tak trafia do ciebie.. nie wiem. Wg mnie pomijajac te kwestie podpiecia urzadzen, to nie jest zly pomysl organizacji. A wynalazki typu "mejl grupowy" czy inne badziewie czesto maja to do siebie ze padaja i nie mozesz odzyskac pnazbieranych plikow...
  • Odpowiedz
@sherkhaan: no spoko ale nawet nie podałeś zadnego przykładu gotowego rozwiązania, tylko "nie wierzę, że nie można inaczej". Dysk google jest wygodny, mamy podzielone wszystko na foldery z semestrami i przedmiotami. Sprawdza się, na pewno nie będziemy tego zmieniać na ostatnim semestrze.
  • Odpowiedz
@Gobe K---a zawsze chciałem mieć mapę huncwotów ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja bym trolował i umawiał się z nimi i na pytanie gdzie odpowiadał że niech się nie martwią, sam ich znajdę xd
  • Odpowiedz
@Limonene: nie neguje ze wam moze odpowiadać i spoko. Ludzie od „klikania w komputery” maja jednak to do siebie ze jak cos ma wady (ta lokalizacja a moze cos innego tez przy okazji) to szukają albo tworzą lepsze rozwiązania. Gotowca nie podam bo sam tego nie używam wiec nie wiem, a szukać dla udowodnienia komuś z internetow swojej racji po prostu mi sie nie chce :) (na szybko to mycloud
  • Odpowiedz
@ofczy

@Gobe ja w 2017 roku ciagle sie dziwie ze cos takiego jak email grupowy istnieje...

Co to w ogóle jest email grupowy. Nie do końca kumam co tu się o------o, tzn. jak oni z tego korzystają, mają jedne konto email i jak np. Zenek chce napisać do reszty to pisze "do siebie"? Czy nic z tego nie wysyłają, a tylko odbierają - każdy wszystko, mając wszyscy hasło do tego
  • Odpowiedz