Wpis z mikrobloga

To co dzisiaj zobaczyłem logując się na maila grupowego ze studiów zwaliło mnie z nóg :P 12 telefonów podpiętych do maila z włączoną lokalizacją, możliwością śledzenia każdego. Nawet mogę wykasować wszystkie dane z telefonu. Czy ludzie są naprawdę tak głupi ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#politechnika #gliwice #studia #bekazpodludzi #bekazrozowychpaskow #hacking #ciekawostki
Gobe - To co dzisiaj zobaczyłem logując się na maila grupowego ze studiów zwaliło mni...

źródło: comment_nEn7vLoLhrkAqKcEEUPa6sQobxlKSVHa.jpg

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Limonene:

pójdę do mojej grupy na studiach i powiem im "hej, bez sensu mamy ten dysk google na jednym mailu, działa ale >musimy mieć wszyscy oddzielne maile. Będzie działało identycznie ale musimy to zmienić!". Działa i tyle, po co >komplikować.

Jak tam idzie pisanie pracy mgr/inż w Wordzie? Dalej "OOO GUPIA PINDA ZNOWU KAZAŁA ZAMIENIĆ KOLEJNOŚĆ ROZDZIAŁÓW WSZYSTKO MUSZE OD NOWA NUMEROWAĆ?"
A za rok w cv "znajomość pakietu office
  • Odpowiedz
@blarghh: ale czy ty wiesz, że ja nie jestem sama w grupie? I po cholerę mam kazać ludziom zmieniać coś co było jak przyszłam do tej grupy rok temu, działało z powodzeniem przez trzy lata i przestanie być używane za jakieś trzy miesiące? I nie umiesz czytać, że napisałam, że można to rozwiązać inaczej, ale w tej sytuacji już nie ma po co? I nic mnie nie obchodzi, że inni
  • Odpowiedz
Co wy się tak spinacie. Jedna świadoma osoba nie narzuci zmian całej grupie i to jeszcze na samym finiszu. U mnie też były wspólne maile, nikogo to nie interesowało, że jest to mało bezpieczne, że nawet jak korzysta to źle to robi. Co się będę produkował. Czytałem sobie tylko co ludzie wyszukiwali w google ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gobe: są, ja ludziom czyściłem telefony za głupotę. Jak ktoś w wieku 20 lat jest za głupi na poprawne uzywanie androida, to niech sie dalej zastanawia.
Polecam jeszcze sprawdzić historie. Ja na porządku dziennym miałem wyszukiwanie p---o gejowskiego i amatora nieletnich
  • Odpowiedz
@Gobe: Chciałbym zobaczyć na żywo reakcje osoby która w autobusie bawi się telefonem który nagle się wyłącza i uruchamia z ustawieniami fabrycznymi xD Reset przez Google wywala też dane telefonu jak zdjęcia, muzykę i inne pliki xD
  • Odpowiedz
@Gobe: c-----o to działa, próbuję lokalizować swój telefon i nie może go znaleźć. A dane, wi-fi itp. wszystko mam włączone. Jak policja ma podobnie skuteczne narzędzia to raczej nie liczmy na odnalezienie nas po telefonie xD
  • Odpowiedz