Aktywne Wpisy
gdzie poznac normalnego faceta? na #tinder każdy wysyla ptaka i gada coś o pomocy społecznej dla niego że nie ma kasy, Dużo też takich co torebkę pod pachą noszą. Pomocy co sie stalo z tym spoleczenstwem

ibleedforyou +4
kolejna osoba mówi mi że jak na kobietę to mało kobieco się zachowuje i wgl bo nie powinnam przeklinac i rozmawiać z nim jak człowiek, tylko jak “kobieta” xd o co chodzi.

#uk
źródło: comment_FK3rgCKizD9Wq6NvGAE7jzJQ2kFlczJp.jpg
PobierzAle warto było po ostravary jeździć.rowerem nie mając 18stki xD
@swerve: Nie wiem do kogo wyście się podali. Wytłumacz to dla mnie xD
drzwi - drzwiery - дверь
ojciec - baćko
przyszli - pryszli - прийти
jest tego sporo więcej ale to tylko takie pierwsze które przychodzą mi do głowy. musiałbym posiedzieć trochę u dziadków ( ͡º ͜ʖ͡º)
Siedzieliśmy na zimowisku w górach w Czechach, ale blisko Polski. Byłe zaopatrzeniowcem i tam we trzech wybraliśmy się do Jabłonkowa, bo nas we wsi baba goniła, że chleba nie sprzeda by my tak ze 20 bochenków, a ona dla swoich mieć też musi.
No to idziemy na ichni PKS, żeby się do tego Jabłonkowa dostać. Na przystanku napisane jak wół: "Zastawka" (✌ ゚ ∀ ゚)☞
W Jabłonkowie zakupy
Ogólnie jakoś tak z doświadczenia i osłuchania się
a jeszcze bardzo popularne jest 'blać' od rosyjskiego блетъ. u młodego pokolenia tego już tak nie słyszę, ale np. mój ojciec (baćko) bardzo często tak se gada
pozdro i tak!
źródło: comment_7Zk8Q9IdiqUnn2gqhtVZL1zPdBSHu26a.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@swerve: Da się część zrozumieć, szczególnie w prostych sprawach, ale to na pewno nie jest ten sam poziom, co z Czechem czy Rosjaninem nawet. Poza tym, że część pokrywa się z rosyjskim, to jest sporo naleciałości z tureckiego. Z tym, że jak się zna trochę rosyjskiego i ogólnie mechanizmy z południowych języków, to się ogarnie.
Ja przez bułgarski dużo lepiej zacząłem rozumieć rosyjski, a że alfabet się trochę