Wpis z mikrobloga

@ludendorf: ja do dzis mam podpiętą nieistniejącą kartę do golda na xbox, za którą mi nabija debet na koncie, próbowałem ją usunąć na sto różnych sposobów, nic nie pomoglo, brytyjska obsługa Microsoft, polska obsługa, tylko odsyłają do działu reklamacji. A za każdy odbity(niezapłacony, bo konto puste, nie ma mnie w UK) rachunek z Xbox Gold nabija mi karę 10 funtów na (niby nieaktywnym)koncie w LLoydsie. Znam co najmniej 2 osoby
  • Odpowiedz
@1iostatni: nie, bo wyskakuje że mam wciąż podpiętą kartę, więc nie mogę zrezygnować, próbuję odpiąć kartę to wyskakuje że nie mogę, bo mam aktywną automatyczną subskrypcję... koło się zamyka. To od lat znany "problem", Microsoft o tym wie i ma na to w------e, licząc że część ludzi nie sprawdza tak dokładnie rachunków i raz w roku umknie im te kilkadziesiąt funtów. Można to podobno jakoś odkręcić, nawet dostać zwrot kasy,
  • Odpowiedz
@1iostatni: ja dokładnie wiem jak to się robi, ale jak przechodzę do odpinania karty, to wyskakuje że subskrypcja jest nadal aktywna, mogę sobie anulować milion razy, póki ta nieszczęsna karta jest podpięta to i tak mi pobierze.
  • Odpowiedz
@ludendorf: właśnie znajomy w UK tak zrobił i jakimś cudem mu "odnowiło" bez karty, znaczy jakoś ją wskrzesiło i zeżarło bezpośrednio z rachunku. W UK są trochę inne zasady i zwyczaje jeśli chodzi o płacenie rachunków, tam jest coś jak polecenie pobrania z rachunku, czy jak się to nazywa po polsku: jak podpisujesz umowę z siecią komórkową, to z automatu się to uaktywnia i nie musisz płacić ręcznie rachunków. Ma
  • Odpowiedz