Wpis z mikrobloga

@SOLGAZ: a powiedz mnie no panie, jak to jest z tymi pytami waszymi? kolega ma, robiłem u nich obiad na tej pycie waszej i k-----y dostawałem, małe to jak nie wiem, woda to gotuje się jakbym zapalniczką grzał czajnik, 3 razy dłużej niż prądowo/gazowo normalnie... jak to jest z tym waszym wynalazkiem ?
  • Odpowiedz
@ShpxLbh: mamy rozne modele, wiec rozmiar byl do wyboru i wiekszy i mniejszy. Jesli chodzi o czas gotowania to faktycznie jest troche wolniejsza od zwyklej gazówki ale szybsza od elektrycznej plyty grzewczej. Coś pomiędzy
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: ok, zajrzałem na stronę. już wiem o co chodziło. ma palnik 4+1, kratka na dole blokuje 2 garnki/spore patelnie na płycie, wtedy 2 dolne garnki/patelnie wystają lub nie są centralnie postawione nad palnikiem. Przepychałem garnki raz tu raz tam jednocześnie wkurzając się że tracę czas na stanie i liczenie bąbelków kiedy w końcu zagrzeję wodę na makaron (°°

aha
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: A co z odprowadzaniem ciepła? Akurat pracuję w Media i nawet na dziale, gdzie jest Wasza wystawka i na co dzień mam kontakt z Waszymi klientami.

1. Już kilkukrotnie spotkałem się z opinią, że przy wszystkich jednocześnie uruchomionych polach grzewczych płyta nie wyrabia i zdarza się, że buchają płomienie z wywietrzników (mówię o płycie, która w Media jest za 2499).
2. Gigantyczna głębokość płyty - rozumiem, że palniki oraz
  • Odpowiedz
  • 5
@SOLGAZ Akurat podanie piekarnika w litrach nijak ma się do jego wymiaru, bo np. Wszystkie Amici mają 65 litrów a modele Beko mają 82, przy tych samych wymiarach zewnętrznych.
  • Odpowiedz
@blunch prometeusz też jest ich, ale amica chciała ubić projekt to poszli na swoje.

Co do punktu 2, to musiałem wyciąć szufladę pod piekarnikiem i teraz się chylam - ale zmieściłem. Gdyby dali opcję podłączenia gazu od tyłu, a nie od dołu to byłoby znośnie

Szkoda, że w produkcie za 2500zl elektronika siada po roku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz