Wpis z mikrobloga

Jak w technikum informatycznym walczy się z problemem palenia przed szkołą w trakcie dłuższych przerw? Zamyka się drzwi pożarowe i zostawia główne wejście, którym nie można wychodzić w trakcie zajęć lekcyjnych i przerw nie zależnie czy jesteś pełnoletni.

Efekt? pic rel
Jebiąca haszkomora i swąd dymu w części korytarza na każdym piętrze od 2 tygodni.

Dlaczego narzekam? Podczas wyjścia na przerwie dłuższej niż pięć minut mogłem pójść do żabki tuż obok i zapłacić kartą za bagietkę czosnkową albo nie całe 4zł za hot doga. Teraz jestem zmuszony płacić fizyczne nominały za małą bułkę kosztującą 6zł i stać w długiej kolejce co pozwala mi kupić coś tylko na długiej przerwie (15 minut) a do tego dochodzi tłumaczenie nauczycielowi, przepraszanie za spóźnienie itd.

Co myślicie mirasy? Dyrekcja słusznie walczy z problemem czy rozwiązanie od d--y strony? inb4 hurr durr co ty tam wiesz gónwniarzu.

#wroclaw #szkola #przegryw
P.....a - Jak w technikum informatycznym walczy się z problemem palenia przed szkołą ...

źródło: comment_JloFrY4nqDMVXeeOrCqQ9Lx2QgwjdHpr.jpg

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wysuszony: U mnie w liceum też tak było... nie można było nawet do szatni wejść bez pisemnego pozwolenia od nauczyciela. Mimo że miało się 19 lat xD, woźne z kolei miały prikaz aby nikogo nie wypuszać i normanie fizycznie blokowały wyjście.. Potem się rozluźniło w sensie, że może wypuścić ale już nie wpuści... To nie.. nie wracałem wtedy na lekcje.
Przez okna się pamiętam wychodziło często, tylko najpierw trzeba było
  • Odpowiedz
  • 5
@Przewodniczacy_Rady_Panstwa Normaaaa... Też jestem w technikum, 4 klasa, wszyscy oczywiście pełnoletni. Co lekcja przypominanie o tym że "nie wolno opuszczać budynku szkoły gdyż nauczyciele są za nas odpowiedzialni". No ja się pytam jakim cudem nauczyciel ma być odpowiedzialny w jakikolwiek sposób za dorosłego człowieka? Na szczęście na pomysł zamykania drzwi jeszcze nikt nie wpadł, ale zdarzyło się już że dyrektor po cichu dzwonił na policję widząc palącą na zewnątrz grupkę uczniów.
  • Odpowiedz
@Przewodniczacy_Rady_Panstwa: przerabiałem ten sam temat u siebie w technikum. Była afera, rodzice interweniowali i ogólnie to:
Nie wolno więzić dorosłego człowieka w szkole - drzwi muszą być otwarte, ze względów bezpieczeństwa
Przynosi to więcej minusów niż plusów - zobacz na palenie w kiblu
Powiedz dyrekcji, że jak chce walczyć z nałogiem to dobrym sposobem jest puszczanie twardych nauczycieli (po prostu nie nieudaczników), którzy mają zajęcia z pierwszymi klasami i znają
  • Odpowiedz
Smieszne, tez jestem w technikum informatycznym i od tygodnia mam ta sama sytuacje, wszystkie wyjscia zamkniete, jedno otwarte, ale w taki sposob ze jak wyjdziesz to nie wrocisz, i co? Trzecie pietro siwe od dymu, szatnia to samo, co wieksze p----y to na kprytarzu przez okno pala. A byla taka ladna palarnia gotowa, 0 smieci bo kazdy kulturalnie do kosza wyrzucal pety :/ A teraz? Ani swiezym powietrzem poodychac, ani w spokoju
  • Odpowiedz
@siseniorita: Apropo, kiedy wychodzimy na WF do osobnego budynku przychodzi po nas nauczycielka od przedmiotu... oczywiście od początku jak to obowiązuję nie przyszła ani razu przed dzwonkiem i przebieraliśmy się w trakcie lekcji :)
  • Odpowiedz
  • 2
U mnie było to samo. Jak robiło się chłodniej na dworze szkoła była dosłownie zamykana na 4 spusty w oknach ma parterze nie było klamek a przy drzwiach głównych stal gruby ochroniarz a drzwi za nim również były zamknięte nawet jak juz się sforsowało grubasa to i tak drzwi za nim były zamknięte. Kompletny debilizm. Ja jako nie palący siedziałem zamknięty w szkole i tak jak autor nie mogłem wyjść do marketu
  • Odpowiedz
  • 6
A jak juz ci się udało opuścić szkole na przerwie w jakiś magiczny sposób to jak wracałeś to cię potrafili nie wpuścić dopóki im nie powiedziałeś jak wyszedłeś ze szkoły xdddd REALIA POLSKIEJ SZKOLY XD
  • Odpowiedz
@Przewodniczacy_Rady_Panstwa:
Skończył 18 lat miesiąc temu i podkreśla jaki jest dorosły, podkreślam dorosły! Że bez papierosa 6h w budzie nie wytrzyma, tyle ma nerwów od tego że facetka z pszyry kartkówke zrobiła.

Weź wspomnij sobie chłopie swoje zachowanie w tym wieku za 10 lat, to z żenady na swoją głupotę z godzinę to będziesz rozchodził po pokoju.

Ogólnie problemem to jest publiczna przymusowa edukacja. Jakby traktować uczniów poważnie, to za
  • Odpowiedz