Planuje przesiadkę z Python na #java bo w sumie ostatnio w Pythonie to tylko AI i coś z projektami nie mogę się odnaleźć.
Co powinienem ogarnąć i w jakim stopniu aby móc spokojnie startować na regulara? Jakie frameworki i narzędzia ogarnąć na start? Spring? Hibernate? I jaki projekt zrobić w Javie aby pokazać na rozmowie że mam pojęcie o programowaniu , aby nie mówili "no ale trzy lata doświadczenia trzeba i tak"?
@Kamyki_w_bucie: Moim zdaniem to tylko składnia, jak jesteś dobry w tym co robisz to i tak sobie poradzisz i prace znajdziesz, najważniejsze jest analityczne podejście i chęć nauki.
@Kamyki_w_bucie: ciezko bedzie zeby ktos cie przyjal na regulara, skok miedzy tymi tymi technologiami jest kolosalny, tam trzeba sie nauczyc duzo wiecej niz nowej skladni, a frameworki i biblioteki javowe dzialaja czesto bardzo nieintuicyjnie dla kogos kto nie mial z nimi do czynienia.
@ManWithOutNick: @Vymioth: @TurboDynamo: Ja sobie zdaje sprawę, że to nie nie tylko składnia. Widziałem już potworki osób co się przesiadali. Daje sobie rok aby to ogarnąć na sensowny poziom. Samo doświadczenie w programowaniu już mam kilkuletnie.
@alien3211: Jeszcze za wcześnie na takie polecenia :)
Co powinienem ogarnąć i w jakim stopniu aby móc spokojnie startować na regulara? Jakie frameworki i narzędzia ogarnąć na start? Spring? Hibernate? I jaki projekt zrobić w Javie aby pokazać na rozmowie że mam pojęcie o programowaniu , aby nie mówili "no ale trzy lata doświadczenia trzeba i tak"?
#programowanie
No i gdzie taka zabłąkana owieczka może szukać pracy we #wroclaw
?
Ja sobie zdaje sprawę, że to nie nie tylko składnia. Widziałem już potworki osób co się przesiadali. Daje sobie rok aby to ogarnąć na sensowny poziom. Samo doświadczenie w programowaniu już mam kilkuletnie.
@alien3211: Jeszcze za wcześnie na takie polecenia :)