Wpis z mikrobloga

Zanim przyjechałam do UK, a było to prawie rok temu (dokładnie 355 dni) nie wiedzieć czemu, dość trudno było mi znaleźć informacje o życiu tutaj. Albo informacje były powierzchowne, albo patusiarskim stylem pisane, no albo ja nie umiem szukać. Między innymi dlatego wpadł mi do głowy pomysł pisania o tym, jak to "u nas w UK" wygląda - okiem młodej imigrantki. Zastanawiam się tylko, czy kogokolwiek będą te moje wypociny obchodzić xD Ale chyba jednak spróbuję. Może komuś pomogę z decyzją o emigracji, może kogoś zainteresuję.
Chciałabym opisywać wiele rzeczy, ale dokładnie. Różnice i podobieństwa, praca, sklepy, zwyczaje, ceny i tak dalej :) Obserwacje moje tego co się wokoło dzieje krótko mówiąc. A przemyśleń mam naprawdę duuużo!

Tag już swój mam, więc jego użyję do oznaczania wpisów - #corobiszzzzzz

#uk #emigracja #emigrujzwykopem #unaswuk #oswiadczenie
szzzzzz - Zanim przyjechałam do UK, a było to prawie rok temu (dokładnie 355 dni) nie...

źródło: comment_K6RiZvF0a9WtZbhqp885cnTqNeGNFmky.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szzzzzz: Super i życzę ci powodzenia. Pisanie o takich rzeczach będzie dobre nawet dla ciebie samej. Po pewnym czasie możesz wrócić do tego co napisałaś/nagrałaś by zobaczyć jak, a przede wszystkim 'czy', opisane rzeczy lub twoja perspektywa uległy zmianie.
Jednak jeżeli chciałabyś zainteresować swoimi przemyśleniami innych ludzi to być może okazać się, że niektóre tematy będą zbyt trywialne by zwrócić uwagę kogokolwiek.
Tak naprawdę UK nie jest już jakimś niesamowitym
  • Odpowiedz
@szzzzzz Info głównie szuka się na stronach typu gov.uk Z pierwszej ręki a nie od polaczków, którzy gdzieś, coś usłyszeli i przekazują. O ile angielski dobrze znasz. Chętnie pomogę, kiedyś myślałam o założeniu bloga. Tematów jest cała masa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz