Wpis z mikrobloga

Zanim przyjechałam do UK, a było to prawie rok temu (dokładnie 355 dni) nie wiedzieć czemu, dość trudno było mi znaleźć informacje o życiu tutaj. Albo informacje były powierzchowne, albo patusiarskim stylem pisane, no albo ja nie umiem szukać. Między innymi dlatego wpadł mi do głowy pomysł pisania o tym, jak to "u nas w UK" wygląda - okiem młodej imigrantki. Zastanawiam się tylko, czy kogokolwiek będą te moje wypociny obchodzić xD Ale chyba jednak spróbuję. Może komuś pomogę z decyzją o emigracji, może kogoś zainteresuję.
Chciałabym opisywać wiele rzeczy, ale dokładnie. Różnice i podobieństwa, praca, sklepy, zwyczaje, ceny i tak dalej :) Obserwacje moje tego co się wokoło dzieje krótko mówiąc. A przemyśleń mam naprawdę duuużo!

Tag już swój mam, więc jego użyję do oznaczania wpisów - #corobiszzzzzz

#uk #emigracja #emigrujzwykopem #unaswuk #oswiadczenie
szzzzzz - Zanim przyjechałam do UK, a było to prawie rok temu (dokładnie 355 dni) nie...

źródło: comment_K6RiZvF0a9WtZbhqp885cnTqNeGNFmky.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lavie: a w życiu! jak byłam w Polsce to byłam prawakiem, przyjechałam do tej sodomy i gomory, zepsutego przez islamskich najeźdźców muslimów zachodu i przeszłam na dobrą stronę mocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz