Wpis z mikrobloga

@Shanny: ja każde swoje spóźnienie czy wyjście kilka minut przed czasem tłumacze właśnie tym, że i tak spędzę / spędziłem więcej czasu na pracy niż palący którzy siedzą w robocie od „deski do deski”. Nie daj się dymać :]
  • Odpowiedz
info dla ludzi którzy będą zaraz pisać, że po każdej godzinie pracy przy komputerze przypada 5 minutowa przerwa, otóż nie jest to przerwa od pracy W OGÓLE tylko od pracy przy monitorze, przez ten czas można np. sprawdzić dokumenty, wykonać telefon do klienta albo uporządkować stanowisko.
  • Odpowiedz
@Przepiorek: W pracy oczywiście przysługuje czas wolny, kiedy można przykładowo coś zjeść, ale dlaczego inni ze względu na nałóg mają mieć tego czasu znacznie więcej? Bo to naprawdę znacznie więcej wychodzi.
  • Odpowiedz
  • 121
@Shanny palący działają mi strasznie na nerwy. Dajmy na to jedziemy gdzieś na wycieczkę ze znajomymi, wszyscy wychodzimy tylko na chwilę to zamiast palić tego papierosa w trakcie to odpalają dopiero jak podejdziemy do auta i trzeba czekać na nich. Kazdy postój to papieros. Albo jak palą w pomieszczeniach gdzie są ludzie nie palący.
  • Odpowiedz
@Shanny: Po prostu pracujesz z łajzami. Ja palę w pracy to wychodzę tylko na tyle ile potrzebuje by spalić ćmika. Nie robię sobie tej ogólnej przerwy np 20 minut, jem przy biurku na szybko i dalej. Zależy też branża, w mojej nie ma ciśnienia i mogę sobie wyjść na tego ćmika co pół godziny
  • Odpowiedz
  • 61
@Shanny boli dupka co? A tak na serio o----------e w pracy dzięki petom to główny powód czemu nie chcę rzucać, godzina dziennie za darmo do wypłaty huehue
  • Odpowiedz
@Shanny: "Pracownikowi pracującemu przy monitorze ekranowym przysługuje 5 minutowa przerwa w pracy po każdej godzinie przepracowanej przy obsłudze monitora ekranowego. Przerwy te są wliczane do czasu pracy. Nie jest jednak możliwe wykorzystanie zsumowanego czasu przerw za jednym razem."
A jak im dłużej schodzi to idź do pracodawcy, a nie tutaj się rozpisujesz. Jeden przerwę wykorzysta na fajka, inny na pisanie wypocin na wypoku.
  • Odpowiedz
@Shanny: u nas w firmie nie ma z tym problemu, przez cały dzień masz 45-60 minut do swojej dyspozycji, częśc wykorzystuje to na palenie, część na wyjście na obiad na miasto, inni na pogaduchy w kuchni

jak ktoś to wykorzystuje za mocno to ma zjebę
  • Odpowiedz