Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Modltiwa była o Polskę i o cały świat. To op zaczął temat islamizacji pisząc o islamie jako jednym z zagrożeń dla świata.

@mopo: Modlitwa była nie abstrakcyjnie "o Polskę", tylko obronę Polski i opiekę nad nią, co jest zresztą napisane w pierwszym paragrafie manifestu organizatorów.
  • Odpowiedz
@mopo: Co? Czy ty jesteś ślepy?

Bodasiński, organizator akcji jasno mówi o islamie:

Wśród zagrożeń Bodasiński wymienia m.in. grożący Europie konflikt zbrojny, islamizację i towarzyszące jej islamskie zamachy terrorystyczne oraz coraz bardziej widoczne odcięcie się Zachodu od chrześcijańskich korzeni.
  • Odpowiedz
@rzep: Czyli te realne działania to na zasadzie "imigranci robią zamachy, więc ograniczamy prawa obywatelskie wszystkim"?

A równocześnie nie robi się nic przeciwko ograniczeniu masowej, niekontrolowanej imigracji?
  • Odpowiedz
@rzep: To jakiś inny tekst. Nie interesowałem się wydarzeniem. Czyli organizator jest świadomy realnych zagrożeń. Tak czy siak zaproszenie wstawione przez ciebie tego nie zawierało.
  • Odpowiedz
Czyli te realne działania to na zasadzie "imigranci robią zamachy, więc ograniczamy prawa obywatelskie wszystkim"?

0.001% imigrantów robi zamachy, więc ograniczamy prawa obywatelskie wszystkim?

Tak to działa w cywilizowanych krajach, że prawo dotyczy wszystkich obywateli. Tobie się chyba marzą metody stalinowskie.

A
  • Odpowiedz
To jakiś inny tekst. Nie interesowałem się wydarzeniem. Czyli organizator jest świadomy realnych zagrożeń. Tak czy siak zaproszenie wstawione przez ciebie tego nie zawierało.

@mopo: Nie jest to "inny tekst" - wkleiłem go od razu przed tym, który zacząłeś komentować.
  • Odpowiedz
Po pierwsze to jeden z współorganizatorów. Głównym organizatorem jest kościół. Po drugie nie ma tego w oficjalnym manifeście.

@ediz4:
Cytuje twoją wypowiedź:

No a teraz daj komentarze lub oświadczenia organizatorów mówiące że ta modlitwa ochroni
  • Odpowiedz
@rzep: Nawet jeśli wiedziesz smutne/bezmyślne życie (jeśli wierzysz w to, że niedługo przepadniesz bezpowrotnie to albo masz wybór bycia smutnym co jest logiczne albo niemyślenia o tej kwestii) nie wierząc w nic, to chociaż doceń siłę łączenia i cementowania społeczeństw przez religię.
https://www.youtube.com/watch?v=lWIpFvGrNak
Tutaj pan, były agent KGB wyjaśnia dlaczego zwalcza się religię w państwie, które chce się podbić.
  • Odpowiedz
@rzep:

Nawiązuje do wypowiedzi organizatora i jasno pokazuje, że akcja jest związana z obroną przed islamizacją. To organizatorzy zwracają uwagę na połączenie z tą bitwą i jej związek z islamizacją.

A tego nawet nie wiedziałem. Dodatkowa symbolika. Sam widzisz, ciemnogrodzianie wykazują się jakimś pomysłem. Akcja przemyślana i dobrze zorganizowana.
  • Odpowiedz