Wpis z mikrobloga

Co lubię/akceptuję w działaniach PIS

• rozliczanie przeszłości, politykę socjalną 0% (0)
  • rozliczanie przeszłości, antylewicowość 7.7% (3)
  • politykę socjalną, antylewicowość 0% (0)
  • rozliczanie przeszłości 2.6% (1)
  • politykę socjalną 5.1% (2)
  • antylewicowość 12.8% (5)
  • wszystkie z powyższych 7.7% (3)
  • żadne z powyższych 64.1% (25)

Oddanych głosów: 39

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mowca_Umarlych: Trzeba przyczyniać się do redukcji liczby ignorantów, przez edukowanie i niepopieranie postaw które tą liczbę zwiększają, albo odbierają motywację do działania. Mam na myśli wszelkie socjale, zapomogi itd.
  • Odpowiedz
@Mowca_Umarlych:

walka o brak wyzysku

Jaki wyzysk masz ma myśli? Jeśli podatki, to się zgodzę, ale trzeba uważać, bo "wysysk" to popularne hasło socjalistów szczujących leniwych leniwych, niewykwalifikowanych lub ogólnie niezaradnych ludzi na przedsiębiorców.
  • Odpowiedz
@pro_meth: trochę tego jest, ale chociażby z własnego przykładu - pracowałem w swojej ostatniej pracy przez agencję, nie chcieli mi dać umowy o pracę pomimo ukończenia okresu próbnego i prawidłowego wykonywania pracy, nowoczesna firma idąca z duchem czasu nastawiona na "prozachodnie postępowanie", może teraz już jest tam lepiej, ale w sumie nie miałem okazji pytać.
  • Odpowiedz
@Mowca_Umarlych: Nie wiń pracodawcy, tylko państwo, że obarczyło pracę takimi obciążeniami. W zależności od stawki, koszty po stronie pracodawcy mogą być do 1,5 razy większe przy takiej samej stawce na rękę. Pracodawca ma wybór - płacić horrendalne stawki ZUS (które i tak do Ciebie nie wrócą jeśli masz mniej niż 50 lat, bo system już upada), albo ofetować pracownikom większą stawkę netto umowach innych niż UOP. Jeśli chodzi o zwolnienia
  • Odpowiedz