Wpis z mikrobloga

Co lubię/akceptuję w działaniach PIS

• rozliczanie przeszłości, politykę socjalną 0% (0)
  • rozliczanie przeszłości, antylewicowość 7.7% (3)
  • politykę socjalną, antylewicowość 0% (0)
  • rozliczanie przeszłości 2.6% (1)
  • politykę socjalną 5.1% (2)
  • antylewicowość 12.8% (5)
  • wszystkie z powyższych 7.7% (3)
  • żadne z powyższych 64.1% (25)

Oddanych głosów: 39

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mowca_Umarlych: Trzeba przyczyniać się do redukcji liczby ignorantów, przez edukowanie i niepopieranie postaw które tą liczbę zwiększają, albo odbierają motywację do działania. Mam na myśli wszelkie socjale, zapomogi itd.
  • Odpowiedz
@pro_meth: trochę tego jest, ale chociażby z własnego przykładu - pracowałem w swojej ostatniej pracy przez agencję, nie chcieli mi dać umowy o pracę pomimo ukończenia okresu próbnego i prawidłowego wykonywania pracy, nowoczesna firma idąca z duchem czasu nastawiona na "prozachodnie postępowanie", może teraz już jest tam lepiej, ale w sumie nie miałem okazji pytać.
  • Odpowiedz
@Mowca_Umarlych: Nie wiń pracodawcy, tylko państwo, że obarczyło pracę takimi obciążeniami. W zależności od stawki, koszty po stronie pracodawcy mogą być do 1,5 razy większe przy takiej samej stawce na rękę. Pracodawca ma wybór - płacić horrendalne stawki ZUS (które i tak do Ciebie nie wrócą jeśli masz mniej niż 50 lat, bo system już upada), albo ofetować pracownikom większą stawkę netto umowach innych niż UOP. Jeśli chodzi o zwolnienia
  • Odpowiedz