Aktywne Wpisy

annlupin +24
a jakie muzyczki do wina ten
źródło: annlupin44567881
Pobierz
PorzeczkowySok +32
pitca cztery szery, pepsi z lodem i Ferduuuś (。◕‿‿◕。)
źródło: IMG_20260725_004721504_HDR2
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin44567881
Pobierz
źródło: IMG_20260725_004721504_HDR2
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chcę napisać sobie stronę-wizytówkę. Na niej parę prostych funkcji, tzn. kilka zakładek, jakieś sekcje komentarzy.
Pytanie brzmi jakich technologii użyć. Chciałbym postawić ją w .net Core tylko czy to nie jest swoisty overkill dla tak prostej stronki? Opłaca się stosować .net do stawiania małych stron czy po prostu zrobić to w js?
@Bambro: jest i to bardzo. Do tego, o czym piszesz, spokojnie wystarczy prosty szablon CSS oparty na gridzie (da się teraz pobrać sam responsywny grid bootstrapa bez masy wodotrysków) i do bajerów typu slider, scrolltop itp. plain JS. Jeśli Ci nie zależy na wielkości strony, to możesz tam dowalić całego BS-a i nawet
@Bambro: komentarz pojawił mi się po napisaniu mojego. Jeśli w ten sposób do tego podchodzisz, to pisz w tym corze, na zdrowie :P
Chociaż zależy też, czy pracodawca patrzy np. na to, czy umiesz dobrać narzędzia do rozmiaru zadania. Rozważ to.
@Arveit: tylko jestem świadom tego że w tej technologii zajmie mi to znacznie dłużej, a nie wiem czy powiedzmy przyszły pracodawca będzie zwracał uwagę na to w jakiej technologii napisałem stronę
@dimian: taki mam zamiar ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiec zrób prosta wizytówkę w prostej technologii a skomplikowana apke biznesową w skomplikowanej technologii.