Wpis z mikrobloga

@dimian: myślę o tym żeby użyć jakiejś technologii którą można się pochwalić pracodawcy, a że chcę być .netowym backendowcem to chciałem to jakoś wykorzystać też tu... Tylko właśnie nie wiem czy nie lepiej postawić prostą stronkę a czas lepiej wykorzystać na projekty
Chciałbym postawić ją w .net Core tylko czy to nie jest swoisty overkill dla tak prostej stronki?

@Bambro: jest i to bardzo. Do tego, o czym piszesz, spokojnie wystarczy prosty szablon CSS oparty na gridzie (da się teraz pobrać sam responsywny grid bootstrapa bez masy wodotrysków) i do bajerów typu slider, scrolltop itp. plain JS. Jeśli Ci nie zależy na wielkości strony, to możesz tam dowalić całego BS-a i nawet jQuery
myślę o tym żeby użyć jakiejś technologii którą można się pochwalić pracodawcy, a że chcę być .netowym backendowcem to chciałem to jakoś wykorzystać też tu...

@Bambro: komentarz pojawił mi się po napisaniu mojego. Jeśli w ten sposób do tego podchodzisz, to pisz w tym corze, na zdrowie :P

Chociaż zależy też, czy pracodawca patrzy np. na to, czy umiesz dobrać narzędzia do rozmiaru zadania. Rozważ to.
komentarz pojawił mi się po napisaniu mojego. Jeśli w ten sposób do tego podchodzisz, to pisz w tym corze, na zdrowie :P

@Arveit: tylko jestem świadom tego że w tej technologii zajmie mi to znacznie dłużej, a nie wiem czy powiedzmy przyszły pracodawca będzie zwracał uwagę na to w jakiej technologii napisałem stronę