Aktywne Wpisy

MonazoPL +128
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
thorgoth +481
Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
źródło: 0111427209833992_n
Pobierz

Tło historyczne - dzisiaj odbierałem ze swoim różowym obrączki, Pani zapakowała włożyła karteczkę jakąś wszystko git, przymierzone rzecz jasna wszystko wcześniej, obcykane spoko. Śpieszyłem się trochę, więc dopiero w domu miałem chwilę przyjrzeć się im bardziej i według mnie to jednak nie powinien gotowy produkt tak wyglądać. Nie przyglądałem się u jubilera, bo myślałem, przecież tego się nie da spierdzielić... a dało się. Załączam jedno ze zdjęć (gdzie najlepiej widać, wybaczcie jakość zdjęcia). Normalnie jest to dużo bardziej widoczne i generalnie dookoła (w miejscach zaznaczonych strzałkami najbardziej).
A co do tej karteczki, to myślałem że to jest paragon, a tam jest tylko informacja o zaliczce którą kiedyś wpłaciliśmy i na odwrocie pozostałą kwotę jaką dzisiaj dopłaciłem :(
A Wy co o tym myślicie, przesadzam?( ͡° ʖ̯ ͡°)
#slub #pytaniedoeksperta #jubilerstwo #zloto
źródło: comment_e6GGck2zITAp3m0B3lL4eGDT2sM82oiR.jpg
PobierzA jaka jest proporcja
Wartość materiału - cena produktu?
Wydaje mi się, że jest duża różnica.
Czyli płacisz komuś kilka stowek za chwilę standardowej prostej roboty
Powinna być zrobiona perfekcyjnie, a Ty powinieneś mieć zapewniony serwis jak w drogiej restauracji
Wg mnie to nie ważne. Jak w restauracji się wydaje posiłek to wszystko jest idealnie poukładane na czystym talerzu, i ozdobione dekoracja. Mimo tego że zaraz gość dekoracje ściągnie poleje sosem itp.
To dlatego bo i w jednym i w drugim przypadku masz produkty o wysokiej marży, dodatkowo jubiler powinien wiedzieć, że ma zrobić produkt nie wzbudzający zastrzeżeń, bo jego klient ma teraz okres w którym ma się o co
1. Resztki pasty polerskiej - weź szczoteczkę do zębów i płyn do mycia naczyń - spróbuj czy zejdzie.
2. Niedokładnie wyszlifowane złoto - przejedź paluchem i zobacz czy nie czujesz bardziej tępych miejsc w dotyku
Jeszcze raz
Ile kosztowały obrączki a ile warte jest złoto?
No chyba, że pójdziesz do Apartu, Kruka czy Yes. To wtedy Ci policzą z 320 PLN/gram wyrobu z 585 :D
Czyli ma około 8 stów marży, na jednym zamówieniu.
To kto powinien te resztki pasty polerskiej wycierac ...
Chodzi o to, że może to pierdoła i lepiej stracić 30 sekund na wizytę w łazience na zmycie resztki pasty niż pewnie z godzinę na wyprawę do jubilera.
No chyba, że się okaże, że niedoszlifowane. To wtedy iść i poprosić o poprawienie żeby było jak się należy.
No to sorry, ale ja bym nie poprawiał po nim, a odwiedził go i spytał z czego wynikło to zaniedbanie.
Bo jeśli zobaczę, że gość uważa że wszystko jest w porządku, to pracuje na o-------l się i ja nie wiem czy obrączki mi się nie zdeformuja po czasie, albo nie wyglądają tak dobrze jak moglyby
Widać nie szanujesz swojego czasu i wolisz stracić godzinę, swoje nerwy oraz prawdopodobnie kogoś wkurzyć zamiast spróbować sam i może w pół minuty będzie o wszystkim.
Co innego jeśli to wada mechaniczna, to domagać się
Nie jestem roszczeniowy, ani nawet specjalnie wymagający w 99% przypadków. Ale jak kupuje coś raz na całe życie, płacę za to rynkową cenę to chce wiedzieć, że ktoś się do tego przyłożył.
Jeśli jubiler nie oglądanie nawet obrączek przed zapakowaniem, to jest to bardzo niepokojący sygnał.
Dlatego chciałbym od niego wyjaśnień bo gorszy dzień miewa kazdy, ale jak by mi dalej leciał w zaparte to bym walczył o swoje dopóki
uwierz mi jeszcze, zanim bym Ci zlecił tą pracę to wiedxialbys, że będę wymagający i jeśli byś odrzucił zlecenie to dlatego że boisz się, że coś spieprzysz, bo 700 to jest bardzo duży przychód z jednego kontraktu
Spokojnie Panowie, nie mam daleko, zaledwie 5 minut samochodem, więc nie będę nic sam kombinował, a przynajmniej w takiej sytuacji. Zdjęcie nie oddaje tego ani trochę bo robione srajfonem, a sam w sumie nie jestem w stanie ocenić xD Jutro dam Wam znać co i jak :)
@Bogu2: Wydaje Ci się. Brzmi dużo, ale miesięcznie to jest jeden taki strzał, no może dwa w letnich miesiącach. To nawet nie jest na ZUS. I do tego brutto.