Aktywne Wpisy
W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
smilealittlebit +159
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6tnu9r/vega_64_20_faster_in_blender_than_gtx_1080ti/
No jak na moje to sucha moc obliczeniowa Vegi jest cholernie konkretna. Tylko jak zwykle wszystko leży i kwiczy przez drivery oraz prawdopodobnie bios.
W grach jest średniawka, bo chyba żaden ficzer Vegi który go odróżnia od poprzednich kart AMD nie działa... A to właśnie między innymi sterownikowe kosmiczne sztuczki dają nVidii przewagę. Będzie pewnie jak z Ryzenami - za 3 miesiące się dopiero okaże co tam w krzemie piszczy.
@goodidea: AMD nie kręciło hype. To ludzie sami się nakręcali. AMD Vegę FE puściło po cichu i RXy tak samo - bo dobrze wiedzieli, że jeszcze nie są gotowi i nie ma się czym chwalić. Przy Vedze FE już było widać, że karta pod względem hardware jest potężna (zastosowania pro). W grach jest
Czekam na testy PPC od Sebastiana ale na razie to widzę że 1070 dalej będzie sobie fajnie mieszkać w obudowie bo nowa archi od AMD jest kompletnie nieopłacalna pod każdym względem...
@EmielRegisRohellecTerzieff-Godefroy: Nowa archi od AMD nie ma nawet sterowników pod siebie, więc nie za bardzo da się ją ocenić. To nie nVidia, która robi hardware pod software a nie odwrotnie.
@Drmscape: Najmocniejsza karta AMD nigdy się nie opłaca. Zawsze lepiej celować w tą jedną za szczytem. 7950 -> R9 290 -> R9 390 -> Fury -> Vega 56 etc. Ucinanie procesorów strumieniowych kartom AMD (tym nowszym) niewiele przeszkadza, bo raczej mają wąskie gardło na pamięci niż rdzeniach. Masz 90% mocy topowego modelu za 80% ceny i zwykle pobór prądu też jest o kilkanaście procent niższy.
A takie mają rzeczywiste z bajerami.