Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu o wykopkach u mnie w polu wrzucam fotkę :)
Z tego co się póki co dowiedziałam, była kultura amfor kulistych i ziomek bądź ziomalka ze zdjęcia ma z 5000 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
P.S. Nie jest to "właściciel" grobu. Właściciela szukają dalej. A to jest ofiara dla niego złożona :P
#archeologia #wykopaliskaukota
anonimowy_kot - W nawiązaniu do wpisu o wykopkach u mnie w polu wrzucam fotkę :)
Z t...

źródło: comment_JIkwTTCO6PEVAjEU9UTIToVbmMsIFCVT.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nvmm: Natrafili teraz na 3, ale te dwie zniszczone ponoć bardzo, bo drzewo się wrosło. Dużo mi ta Pani poopowiadała, ale ja nie umiem przekazać :P Wydaje mi się że właśnie koło tego ziomka leży czaszka i koło wiaderka z Casto xD też jakąś kość widać :P Ja nie poszłam tam blisko bo się bałam, koleżanka zdjęcia robiła :D
  • Odpowiedz
@Jaracz_Joint: kosci to problemy innymi slowy, roznego kalibru. jakbys spytal operatora koparki co robi gdy je znajdzie to 90 proc odpowie ze zakopuje je i nikomu nic nie mowi. oczywiscie szanuje za zgloszenie tego, ale mozna sie niezle przejechac
  • Odpowiedz
@heater Teraz rozumiem i podzielam opinie.

Sam słyszałem od znajomego budowlanca historie o kościach. Zawołał kierownika ten zapytał "pokazywałes komukolwiek? To dobrze że nie, masz tu 500 zł premii ale gębą na kłódkę i to zakopuj, jak to wyjdzie to przerwą nam budowę na kilka miesięcy conajmniej i wszyscy będziemy w dupie."
  • Odpowiedz