Aktywne Wpisy

uncle_freddie +481
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

thority +16
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Przy próbie dostępu do udziału sieciowego na innym komputerze okno z pytaniem o login i hasło użytkownika ciągle wyskakuje na nowo. Chyba nawet za bardzo nie ma znaczenia, czy podam prawidłowe dane, czy wpiszę coś przypadkowego. Jak podam dobre, to na komputerze udostępniającym w MMC w sekcji udziałów widać jedną sesję tego użytkownika, którego dane podałem, ale dostępu do udziału z drugiego komputera nie mam, tylko ciągle na nowo pytanie o dane logowania. Ten zalogowany użytkownik używa chyba udziału IPC$, czy jakoś tak (tak pokazuje MMC). Nie wiem, czy to ważne, ale program, który próbuje się z tym udziałem połączyć, potrzebuje dostępu do Admin$, ale wg jego instrukcji na Win10 powinno to działać out-of-the-box. Tylko na WinXP trzeba było ten dostęp nadawać ręcznie. Kiedyś miałem podobny problem z dostępem do udziału przez zwykły eksplorator plików, ale nie pamiętam, co z tym zrobiłem. Ktoś zna rozwiązanie?
P.S ale to już bardziej eksperyment, może google pomoże najlepszy przyjaciel ( ͡º ͜ʖ͡º)