Wpis z mikrobloga

@Flypho: a powiedz mi co dalej. Rozumiem, że tak było i że wielu na zachodzie i w Niemczech o tym nie wie. No ale co dalej? Pokazali te sektorowke i co? Powiedziało się A trzeba powiedzieć B. Co dalej? kontrolny w------l każdemu napotkanemu niemieckiemu dziecku? Czy po prostu taka se kontrowersyjna sektorowa, a za tydzień znowu o GW coś wymyślimy.
Poza tym stadion piłkarski to nie miejsce na takie tematy,
  • Odpowiedz
Co dalej? kontrolny w------l każdemu napotkanemu niemieckiemu dziecku? Czy po prostu taka se kontrowersyjna sektorowa, a za tydzień znowu o GW coś wymyślimy.

@lemonic:
Wiadomka ziomeczku, jak ktoś upamiętnia ofiary powstania warszawskiego w rocznicę powstania warszawskiego to kolejnym krokiem jest zajęcie Niemiec, a kolejnym kontrola nad całym światem. Nawet nie wiem za bardzo jak dyskutować z czymś tak głupim xD, mógłbym cię co najwyżej obrazić w jakiś niewybredny sposób, ale
  • Odpowiedz
@timorex: słucham tych co jeszcze żyją i żaden z nich nie pała nienawiścią, nie mówi o zemście i pokazuje zdjeć pomordowanych gdy tylko ma ku temu okzaję. Każdy z nich, KAŻDY, mówi o potrzebie zgody i pokonywania różnic.
Jeśli jako społeczeństwo teraz gdy oni jeszcze żyją nie bedziemy brali z nich przykłądu to za 10 lat tacy kibole zawłaszczą pamięć.
Powstanie było tragedią, złą decyzją, wysoką ceną każdego uczestnika. Powstanie
  • Odpowiedz
@timorex: pływasz po temacie tak jak ci wygodnie, ale odpowiem. Po pierwsze kibol to nie jakis jeden wzorzec charakteru i zbiór z góry określonych cech. 10 pomaluje dzieciom sale w szpitalu, a 10 kolejnych rozwali przysłowiowy przystanek. Nie wrzucałbym wszystkich do jednego wora bo to zbieranina jakich mało.
Fajnie, że część z nich robi akcje dla kombatantów, źle że część robi takie sektorówki.
  • Odpowiedz
@timorex: Ja to nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego u nas kładzie się tak wielki nacisk na 'upupianie dzieci' i wmawianie im na siłę, że świat jest piękny a każdy człowiek przyjazny. Później rośnie taka niemota życiowa, która nie potrafi sobie poradzić z emocjami bo ich po prostu nie zna. Tak samo znam wiele rodzin gdzie dziecko w wieku 10-12lat nie potrafi nawet sobie kanapki zrobić.
  • Odpowiedz