Wpis z mikrobloga

#datatable #programowanie #jquery #json #javascript

Może ktoś jeszcze nie śpi i przypadkiem mi pomoże. Zmagam się z tym od nie wiem jakiego czasu i żadnych wyników nie ma.

Chciałbym zrobić taką strukturę. Mam w selekcie liste bibliotek.
i teraz w zależności jaką biblioteke wybierzemy to chciałbym wyświetlać księgozbiór. Znalazłem bardzo fajny plugin (DataTable) tyle że jest jeden szkopuł nie za bardzo wiem jak ugryźć to wyświetlanie.

Tyle co zdołałem się dowiedzieć z ich oficjalnej strony/forum to mamy atrybut 'dataSrc' gdzie podajemy tak jakby ścieżke do tablicy którą będziemy przekształcać w DataTable.

Z jednej strony takie łopatologiczne wczytywanie niby działa (u mnie jednak nie do końca) Pod tym linkiem ktoś po prostu wrzuca to co chce w 'columns' - mnie coś takiego za chiny nie chce działać.

Tak samo tutaj w pierwszym komentarzu jest odpowiedz zaakceptowana że niby działa - u mnie jakoś nie.

Ja chciałem to ugryźć w ten sposób - 'dataSrc' : 'details.lista.$( "#biblioteki option:selected" ).val().ksiazki'
Gdzie w $( "#biblioteki option:selected" ).val() mam event z selecta. Natomiast reszta to ścieżka z drzewa Jsonowego.

To jest źle - bo nie działa. Ale już nie wiem co z tym kombinować dalej.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TwigTechnology: Jeśli jeszcze mógłbym mieć pytanie. Czy wiesz może jak dodać coś w tym stylu do tej tabeli?

Generalnie chciałem od początku to zastosować ale no problemy po drodze i całkiem zapomniałem. Teraz zacząłem uzupełniać ten projekt o wszystkie dane książki i mi się przypomniało.

Ja próbowałem robić ten tutorial i nawet ctrl+c ctrl+v nie działał. Ale no ja jestem totalnym noobem ;/
  • Odpowiedz