Wpis z mikrobloga

Wszystkim symetrystom, optymistom i osobom ktore uwazaja ze w sumie to bez sensu cokolwiek robic chcialem cos powiedziec. Te ustawy ktore PiS przepycha, dla zadnego rozsadnego czlowieka nie moga wydawac sie sluszne. Cala wladza w rekach jednej partii juz w historii byla i nigdy nie konczyla sie dobrze. Sa takie momenty gdy trzeba stanac w protescie, nawet w obliczu przegranej sprawy, zeby moc powiedziec ze nie bylo zgody na takie zmiany. Za kilkanascie lat, gdy bedziecie mieli dzieci a o wydarzeniach z ostatnich miesiecy bedzie sie mowilo w ksiazkach historii, bedziecie sobie przypominac co wtedy robiliscie, gdzie byliscie. Robcie tak, zebyscie za te kilkanascie lat nie musieli sie wstydzic odpowiedzi.

• 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Haqim: xD, ale władza w rękach całego PO już jest ok. No bo przecież wszystkie stanowiska sędziowskie, samorządowe itp. były obsadzane losowo xD. Ciągle jest podnoszone larum, że koniec świata, drzewa wycinajo, trybunał, itp. itd. ale do tej pory wszystko jest robione w miarę dobrze. Czarnowidze się znaleźli :D Aha, jeszcze beka z ludzi nazywających PiS komunistami, bolszewikami, itd. Jak nie rozumiecie znaczenia pewnych słów to ich nie używajcie tępaki
  • Odpowiedz
@Haqim: po to jest rząd, żeby stanowić prawo. Najpierw byli ludzie, a potem prawo. Prawo tworzy się dla ludzi. Nie jest to jakiś bożek czy wyrocznia której nie da się ruszyć. Jeśli prawo nie działa tak jak trzeba to będzie ono zmieniane.
  • Odpowiedz
@Elaviart: tak Sorosa i białych niedźwiedzi zabrakło. I tych..no..zielonych ludzików.

Powienien skończyć czytać na: > Spytałbym w jaki sposób opozycja r-----------a kraj, ale zostałbym uznany za trolla nie doczekawszy się odpowiedzi, prawda?
Ale nawet abstrahując od takich pustych hasełek, przyjmując że rzeczywiście obecna opozycja "r-----------a kraj" to nie jest przecież jedynym wyborem no i jasnym jest już, że nawet PO nie r---------i go bardziej niż zrobi to PiS.

Ale mam szacunek
  • Odpowiedz
@FotDK: Czy ty właśnie napisałeś, że powinieneś skończyć po tym krótkim fragmencie ale masz szacunek do dyskusji po czym skończyłeś? xD

Konkretną odpowiedzią na bezmyślnie powtarzane puste hasełka jest pytanie o nie. Jeśli nie zauważyłeś, że zadałem pytanie dla zgrywy go nie zadając to spytam wprost - w jaki sposób opozycja "r-----------a" ten kraj? Oczywiście biorąc pod uwagę postępujący przez ostatnie dekady wzrost gospodarczy Polski.
A, że umknęły ci też
  • Odpowiedz
Czy ty właśnie napisałeś, że powinieneś skończyć po tym krótkim fragmencie ale masz szacunek do dyskusji po czym skończyłeś? xD

@Elaviart: nie wiem skąd taka śmiała konkluzja.

Podaj te hasełka. A może moje zdanie podziela wielu obrzydzonych tymi wojenkami Polaków? To by mnie nawet cieszyło, że nie tylko ja widzę absurd 12-letniej przepychanki przy
  • Odpowiedz
@FotDK: I tempo tego wzrostu gospodarczego i zamożności zostało utrzymane?

"Podział Polaków" - czy to zasługa wyłącznie poprzednich rządów czy może przy wydatnym udziale opozycji?
Państwo policyjne? Zaburzenie priorytetów? Absolutne wypięcie się na społeczeństwo obywatelskie? Tu nie wiem o czym mówisz, oczywiście mówiąc stricte o poprzednich rządach.
"Afery goniące afery" to w sporej części rozdmuchane, medialne szopki. Jakoś tak się już dawno temu złożyło, że jakakolwiek nieudolność czy choćby niefortunna
  • Odpowiedz
@rzaden_problem: Spoko, ani mnie ani moich bliskich to nie dotknie. Moglbym miec w sumie w------e na to wszystko i nic dla mnie prywatnie by sie nie zmienilo (poza tym ze mialbym wiecej czasu dla siebie).
A jezeli myslisz ze PIS te zmiany robi (przejmowanie wszystkich sadow po kolei) po to zeby byly jeszcze jakies normalne wybory, to sie ludzisz.
  • Odpowiedz