Wpis z mikrobloga

Mirki powiedzcie mi to jak to jest, miałem kolizje parkingową. Spisałem oświadczenie etc więc pójdzie z ubezpieczenia.
Jak sprawa wygląda ze znizkami. Auto ubezpieczone jak wszystkie 6 innych na ojca. O ile około wzrosną?
Zniżki najwieksze, aktywny kierowca bez żadnej kolizji od okolo 25 lat.
#kiciochpyta #ubezpieczenia #samochody
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kotostrupoo: zależy od towarzystwa, w takim PZU straci 10% i będzie miał -50% - pełne zniżki czyli 60% zdobędzie po dwóch kolejnych latach bezszkodowej jazdy
w takiej ergo hestii szkoda bedzie wplywac na skladke przez minimum 3 lata
każde towarzystwo ma swoje wewnętrzne algorytmy i zasady wyliczania zniżek
po prostu najlepiej jest sie udac do multiagenta (czyli podbic do mnie na PW ( ͡° ͜ʖ ͡°))
  • Odpowiedz
@kotostrupoo: jak szkoda nie była duża, to spróbuj się dogadać z poszkodowanym i zapłać z własnej kieszeni bez zgłaszania do ubezpieczalni.. przy 7 autach Twoja szkoda parkingowa może być dość kosztowna
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Dokładnie tak jest. Szkoda to własciwie rysa, no nic 10 % to nie tragedia skoczy koło 1000zł całość pewnie 3 dostawczaki do 3.5 tony w dieslu 2 osobówki i motocykl. Dzieki za powyższą propozycję ale mamy lokalnego znajomego multiagenta ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pytałem na wykopie wsumie dla własnej wiadomości.
  • Odpowiedz
@kotostrupoo: Elo :) w taki ch sytuacjach nie ma mądrej rady - auto leasingowane, więc możliwe, że żadne pieniądze by tego nie uratowały :( trzeba się przygotować na wyższe OC, ale jak macie jakiegoś magika, to nie powinno to być dotkliwe, jeśli jednak nie dałby sobie z tym rady, adres znasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@BajerOp: próbowaliśmy, dzięki za zawoałnie :)
  • Odpowiedz