Aktywne Wpisy
Minieri +1149
mirko_anonim +77
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
Zdecydowana większość Chrześcijan, w tym zdecydowana większość z Was, wyznaje tę religię tylko i wyłącznie, gdyż zostaliście wychowani przez Chrześcijan w otoczeniu innych wyznawców tej religii, a w czasie dzieciństwa nie bardzo mieliście możliwość obcowania z inną religią. To jest jedyny powód i nie jest to żaden dowód na to, że bóg istnieje. Wręcz przeciwnie - jest to dowód na to, że boga tworzą sobie ludzie wedle swojej potrzeby.
Ale wiesz że zachowujesz się jak dziecko z gimnazjum, które myśli że odkryło prawdę objawioną?
@JohnTitor: I tak samo jest ze wszystkimi innymi wyznaniami, a pewnie też ze sporą częścią ateistów, czy agnostyków. Tylko Latający Potwór Spaghetti ma prawdziwych wyznawców decydujących się na wiarę w niego z własnej woli.
Komentarz usunięty przez autora
@JohnTitor: jakieś źródła takich hipotez czy to tylko Twoje przekonania?
Dobrze, że mi mówisz, jak było ze mną. Otworzyłaś mi oczy!
@JohnTitor: * Bóg istnieje
* Boga tworzą
* chrześcijan
Proponuję najpierw zapoznać się z podstawowymi zasadami ortografii języka polskiego, a dopiero później dzielić się swoimi przemyśleniami "wysokich lotów".
@johny11palcow: Bóg chrześcijański, dla chrześcijan; bóg jakikolwiek, dla wszystkich innych. Czy o starożytnych bogach piszesz "Bogowie"?
Proponuję najpierw zapoznać się z treścią wpisu i tagami, a dopiero później dzielić się swoimi przemyśleniami "wysokich lotów".
@hasztag_andrzej: Przyrównujesz wiedzę do wiary?
@nieuchwytna-zlozonosc-rzeczy: Tak, "idiotą ateistą" byłeś, to teraz jesteś "idiotą wierzącym"? A potem zobaczyłeś na niebie piorun i pomyślałeś, że jakiś bóg musi nim ciskać? Czy może "cudem" uniknąłeś śmierci lub wyzdrowiałeś? Zresztą nieważne, rób co tam sobie chcesz, ale prawda jest taka, że jakbyś urodził się daleko na wschodzie, w Azji, ewentualnie