Aktywne Wpisy

simplequestion +676
źródło: temp_file8183156768590002098
Pobierz
Gandezz +340
Jutro z lubą jedziemy do szpitala ze skierowaniem, jakiś płyn się zbiera w dziecku (przy płucu i przy mózgu), ginekolog był dość poważny stąd boimy się co będzie dalej (・へ・)
Trzymajcie kciukiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciaza #zwiazki #zalesie #niewiemjaktootagowac
Trzymajcie kciukiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ciaza #zwiazki #zalesie #niewiemjaktootagowac

Witam Mireczki potrzebuję porady.
Domyślam się najprawdopodobniej temat ten był już tu wałkowany nie raz nie dwa, ale nie bardzo wiem jak znaleźć tu konkretne odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, dlatego chciałbym zasięgnąć opinii ludzi biegłych w temacie. Otóż, sprawa przedstawia się tak, że niedługo mam obronę inżynierki. I chociaż ogólnie studia szły mi całkiem przyzwoicie, przynajmniej na tle innych, to jednak zdałem sobie sprawę, że w zasadzie moja branża (tj. budowlanka) średnio mnie kręci i ogólnie zbytnio nie widzę tu swojej przyszłości. Smutna to kwestia, bo dochodzę do wniosku, że bezpowrotnie straciłem 4 lata ("Cóż za ponury absurd, aby o przyszłości decydować za młody kiedy jest się głupim").
Jestem w kropce, nie wiem co dalej robić. Stąd w mojej głowie zrodził się pomysł na zmianę branży i zostanie programistą15k. Ale czy jest to możliwe? Nie chcę znów iść na studia, nie mam na to ani pieniędzy, ani tym bardziej ochoty. Mam dopiero 23 lata, więc jestem jeszcze względne młody. Podpowiedzcie więc czy taka zmiana ma sens? Jak się w ogóle za to zabrać? Ile czasu potrzebuję, aby od niemal zera osiągnąć takie skille, które pozwolą mi na złapanie pierwszej pracy jako programista? Na czym się skupić na początku? #php, #html, #css, #js itp czy może jakieś Javy, Phytony i inne Ce plus plusy? Może macie jakieś materiały dla laików, które możecie z czystym sercem polecić na początek (może być w języku angielskim) Czy wgl samodzielna nauka ma tu sens?
Kiedyś za gówniarza bawiłem się troszkę w webdesign, jakieś tam podstawy html i php były, ale to już dawno się ulotniły, bo to względnie stare czasy. Troszkę też ogarniam GIMPA, jako że od bardzo wielu lat na własne potrzeby tworzę sobie czasem jakieś amatorskie grafiki.
Podsumowując, czy jest sens robić wam konkurencję? Ile to będzie wymagało ode mnie pracy i czasu? I ewentualnie jaką ścieżkę kariery polecacie?
Za każde pomocne opinie #serdecznebogzaplac
@taki_sobie_pszemek: Generalnie jak masz farta to pracę będziesz w stanie rozpocząć po nawet 100h, ale bardziej prawdopodobny jest czas ponad 300h nawet do 1000h. Wszystko zależy. Jak masz chęci to pisz na priv to jakoś ci pomogę.
@Kalvot: W niedalekiej przyszłości się odezwę.