Aktywne Wpisy
ak-47-kalasznikov +2140
alonzoo3 +78
Też macie ten problem, że w ogóle nie chce Wam się szukać partnerki?
Mam 34 lata, byłem w 2 długich związkach z czego ostatni skończył się 3 lata temu.
Od tego czasu nie byłem w żadnym klubie, nie zainstalowałem żadnego tindera, tak po prostu sam sobie mieszkam i czas leci, leci szybko...
Dzisiaj tak pomyślałem, że ledwo się obejrzę i zaraz będę miał 40 lat i już będzie za późno na poszukiwania.
Mam 34 lata, byłem w 2 długich związkach z czego ostatni skończył się 3 lata temu.
Od tego czasu nie byłem w żadnym klubie, nie zainstalowałem żadnego tindera, tak po prostu sam sobie mieszkam i czas leci, leci szybko...
Dzisiaj tak pomyślałem, że ledwo się obejrzę i zaraz będę miał 40 lat i już będzie za późno na poszukiwania.
Powoli rozglądam się za motocyklem dla siebie, a że jestem niska (163 cm #krasnal ) i raczej do grubasów nie należę, to szukam czegoś w miarę lekkiego i z nisko położonym siedziskiem. Ewentualnie z łatwą możliwością obniżenia moto (w sumie to nie wiem czy każdy można na zawieszeniu obniżyć).
Jakie moto polecacie dla takich krasnali?
Na nauce jazdy jeździłam (jeżdżę :D, bo jeszcze nie zdałam egzaminu :P) na starej i nowej Yamaszce XJ6, ta starsza, mimo obniżonego siedziska, wciąż była dla mnie za duża, no i cholernie ciężka :/ (z 230 kg), nie sięgałam pełną stopą do podłoża, więc nie czułam się na niej pewnie. Nowsza jest dodatkowo obniżona na zawieszeniu i lżejsza (z 200 kg?), czuję się na niej zdecydowanie pewniej.
Robiłam wstępne rozeznanie i w oko wpadły mi Honda CB500F, Honda CBR500R i Kawasaki ER6. Jakie są wasze propozycje?
#motocykle #motomirko #motomirki #moto #pytanie #pytaniedoeksperta
@KapitanKopytko: Toż to już diabły mocy ;).
@canto: Na ten moment podobają mi się te co wymieniłam: Yamaha XJ6, Honda CB500 CBR500 i Kawasaki ER6.
@trapped: Koleżanka 2 cm wyższa ma teo Duka 390 i go polecała, mówiła że na Gladusie się fajnie jeździło ;).
@przepiorka:
@takapani w weekend mnie nie ma, w tygodniu mam czas.
Może zróbmy grupową rozmowę na fb?
Mam niskie koleżanki, które zwykle wybierają coś jak cb500, cbf600, gs500, kawa z750, gladius - to pamiętam.
W razie czego poszukaj grup motocyklistek na fb i zawsze coś Ci dziewczyny doradzą.
A skąd jesteś w ogóle?
@katera: Zaczęłam od wykopu, ale też z FB planowałam ;). Wrocław :)
dobrze, że są prv i mogę niezależnie coś podpowiedzieć ;)
Komentarz usunięty przez autora
@trapped: ciekawe jak te 8m radzi sobie ze stabilnością przy zakrętach ( ͡º ͜ʖ͡º)
ale fakt, duke 390 przed liftingiem jest wysoki, po liftingu - jeszcze wyższy - jedne z gorszych opcji które można było doradzić w Twojej sytuacji