Aktywne Wpisy
Naproksen +885
urarthone +622
News dnia to...
- Morawiecki będzie próbował utworzyć rząd 27.5% (649)
- Wyrzucenie 4 zawodników z U17 chwilę przed MŚ 3.3% (78)
- Znaleziono ciało poszukiwanego zabójcy 6-latka 9.2% (218)
- ZEA wysłały szpital do Gazy 1.0% (23)
- Złodziej książek z USA 3.6% (86)
- Microsoft chciał zaoszczędzić na pracownikach 1.7% (39)
- Turyści z Hiszpanii wracają ze sraczką 4.1% (98)
- Zrobił pranie sąsiadce, kiedy jej nie było 49.6% (1171)
Powoli rozglądam się za motocyklem dla siebie, a że jestem niska (163 cm #krasnal ) i raczej do grubasów nie należę, to szukam czegoś w miarę lekkiego i z nisko położonym siedziskiem. Ewentualnie z łatwą możliwością obniżenia moto (w sumie to nie wiem czy każdy można na zawieszeniu obniżyć).
Jakie moto polecacie dla takich krasnali?
Na nauce jazdy jeździłam (jeżdżę :D, bo jeszcze nie zdałam egzaminu :P) na starej i nowej Yamaszce XJ6, ta starsza, mimo obniżonego siedziska, wciąż była dla mnie za duża, no i cholernie ciężka :/ (z 230 kg), nie sięgałam pełną stopą do podłoża, więc nie czułam się na niej pewnie. Nowsza jest dodatkowo obniżona na zawieszeniu i lżejsza (z 200 kg?), czuję się na niej zdecydowanie pewniej.
Robiłam wstępne rozeznanie i w oko wpadły mi Honda CB500F, Honda CBR500R i Kawasaki ER6. Jakie są wasze propozycje?
#motocykle #motomirko #motomirki #moto #pytanie #pytaniedoeksperta
przynajmniej zobacz... może wyeliminujesz niektóre modele - fakt, strona "nieładna", ale jak masz czas, pokombinuj
Albo kupić kosz na bok z jednym kółkiem i wozić niemca z karabinem.
http://www.trwmoto.com/pl/catalogue/product/MCTL125/
Hm, Monstera nie brałam pod uwagę, poczytam o nim, ktoś mi też kiedyś polecał jeszcze Duka 390.
@przepiorka: Tylko właśnie ja nie chcę moto, na którym "da się jeździć", tylko chcę się czuć na tym komfortowo, dlatego myślałam o czymś lżejszym i ciut mniejszym, nawet kosztem mocy. Nie
Jakiś konkretny model BMW? Na BMW w ogóle nie patrzyłam póki co.
@canto: Wiem o tym, tylko bardziej chodzi o to, żeby się zorientować, które modele brać pod uwagę, bo tego jest mnóstwo!
@przepiorka: Nieee, żadnych niepewnych chińczyków ;). A warto kupować w ogóle nowy jako pierwsze moto? Czy lepiej w używkę uderzyć?
@takapani
Kilka dni temu kupiłem motocykl mojemu #rozowypasek.
Dziewczę drobne bo 153cm i cb500 obniżona na lagach jest dokładnie na wymiar.
Stopy ma tak w połowie drogi między staniem na palcach a staniem na pięcie.
Ja osobiście nie kupiłabym na pierwsze moto salonówki, ale ludzie są różni i dla niektórych takie rozwiązanie się sprawdza.