Aktywne Wpisy

tesknilam_ +122
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +184
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Mam pytanie - czy są jakieś ograniczenia dla ludzi z nadwagą? Jakby jakiś grubas chciał pojeździć na koniu to bałbym się czy to nie podpada pod znęcanie się nad zwierzętami.
Wiadomo, że przy cięższym jeźdźcu jazda będzie
źródło: comment_Dsybx5qIxaTnCq36LAmeBIjccMsfU0ln.jpg
Pobierz@Precypitat NIGDY żaden koń nie powinien nosić 120 kg człowieka. To jest czysty sadyzm, niezależnie jak koń duży. Nikt, kogo obchodzi choć trochę zdrowie i samopoczucie konia, nie posadzi ani swojego ani cudzego grubego tyłka na
Wydaje mi się, że było o tym albo w "Rzędzie doskonałym" albo "Kopytach doskonałych" (J. Gołąb) albo
tu jest ciekawy artykuł. Co prawda mała grupa badawcza, ale wynika z niego, że te 20% masy koń daje radę podźwigać w czasie kłusa i galopu i nie odbija się to na nim później znacząco. Oczywiście nie jest to mowa o uporczywym i ciągłym wykorzystywaniem konia pod osobami z nadwagą.
Poza tym @koralis miło by było, jakbyś przestał pisać do nas jak do jakichś