Wpis z mikrobloga

Mentalność kolejkowa tak bardzo. Podjeżdżam na stację paliw, a tam sznur aut. Sznur aut do dystrybutorów po prawej, bo wszyscy z korkiem wlewu akurat z tej strony. Ja zresztą też. Ale zaraz obok stoją dystrybutory do tankowania na drugą stronę. 6 wolnych stanowisk, ale wszyscy karnie stoją i czekają na te zajęte, bo akurat z tej jedynie słusznej strony. No to podjeżdżam pod jeden z wolnych od drugiej strony. Już chwytam za pistolet, jak nie wyskoczy Janusz Szeryf z kolejki do zajętych dystrybutorów i na mnie co ja sobie k---a wyobrażam. Stać w kolejce, a nie cwaniakować!

Rozglądam się jak głupi i mówię że jest pełno wolnych dystrybutorów, a on że nie bo stać jak wszyscy do właściwego. Żyłka mu pewnie pękła bo stał 3 w kolejce, ciekawe jak długo. Dyskutować w sumie mi się nie chce, wkładam pistolet do baku, a chłop czym prędzej biegnie na stacje i drze mordę żeby mi pracownicy stacji zablokowali dystrybutor. Na stacji konsternacja, ludzie za kasą patrzą się po sobie z niedowierzaniem. Ludzie na stacji zresztą też. Wtem sprzedawca zza lady nieśmiało mówi "ale są wolne dystrybutory, może pan podjechać". Janusz Szeryf wybucha burakiem na twarzy "A jebcie się s--------y cwaniaki jak tacy mądrzy jesteście". Wsiada w swoje auto (a jakże, B5 to nie było tylko Vectra C, ale w dizlu) i z piskiem odjeżdża nie tankując pojazdu. Kurtyna.

#szeryfdrogowy #januszemotoryzacji #motoryzacja #polskiedrogi #polska #wtf #c-------------o
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jarek_P Na 3 otwarte kasy, do których stoją po 2 osoby bo Janusze nie zaglądają do nich. Przez to kasjerzy wychodzą z kas i zostaje jedna otwarta. To dobrze ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@listonoszjarek: myślałem, że mówisz o sytuacji, gdy stoi jedna wspólna kolejka i podchodzi się do pierwszej wolnej kasy - to moim zdaniem najzdrowszy i najsprawiedliwszy system kolejkowy, natomiast bywa, że spotyka się z niezrozumieniem u osób starszawych.
  • Odpowiedz
@przemomemoo: Uwielbiałem mieć wlew w poprzednim aucie z lewej strony właśnie z tego powodu. Niedawno niestety dołączyłem do większości. I fakt, na większości stacji wąż jest dostatecznie długi, żeby go przeciągnąć, chociaż raz męczyłem się na lotosie i nie dałem rady.

@Adams88878: zawsze można ominąć kolejkę i wjechać "pod prąd" :)
  • Odpowiedz
Ja kiedys stalem w kolejce po lpg jako 4. Mała stacja, jeden pistolet. Odczekalem swoje, podjezdzam, wychodze. Jak wysiadałem podjezdza gulf od drugiej strony, baba wybiega, przeciaga wąż przez jakies kratki i podlącza. Jak zobaczylem karyne z sadłem na wierzchu, nawet nie dyskutowalem i tak by nie dotarlo
  • Odpowiedz
@przemomemoo: Ostatnio to przeżyłem w plenerowym barze. K---a ludzie jak ciecie stoją w kolejce wzdłuż blatu do j------o baru zamiast podchodzić do niego jak normalni ludzie xD Ja sobie podszedłem do babki, która była ciągle wolna a tam ból dupska KOLEJKA JEST TUTAJ XD Chorzy ludzie.
  • Odpowiedz
@przemomemoo: mnie na stacjach benzynowych rozwala jedno - mogą być wszystkie dystrybutory wolne, ale goście przed tobą zajęli z jednej/dwóch stron dystrybutor który jest pod LPG, a sami tankują benzynę/diesel.... tego fenomenu nie potrafię zrozumieć, po złości to robią że blokują dystrybutor LPG, czy jak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz