Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Tak jeszcze co do #rozowepaski, #niebieskiepaski, #zwiazki, #zainteresowania.
Twierdzicie że kobiety nie mają zainteresowań, tylko seriale i paznokcie. Można sie z tym zgodzić, zależy od egzemplarza

Ale ja przywalę z grubej rury - zakupy. Patrząc po mojej grupie wiekowej 23-27l i znajomych to:
Samochód - Prawie każdy chłop go ma, chyba że mieszka w centrum wawy i jest mu kompletnie nie potrzebny. Samochód u kobiety? Co ty, misiek mnie podrzuci przecież.
Telefon - Facet żeby kupił sobie wypasionego flagowca z androidem musi pracować. Kobieta? 3/4 ma najnowsze iphony 7 od swoich chłopaków, no chyba że któraś akurat jest sama to zadowoli się ip5 od poprzedniego
Biżuteria, zegarki itp - Znacie kobiete która sama sobie kupuje takie rzeczy? no właśnie. Znacie faceta któremu dziewczyna kupuje zegarek? no właśnie
Wspólne wyjścia/wyjazdy - Znacie kobietę która wyjdzie z taką inicjatywą? to wszystko musi robić chłop

Nawet taka durna rzecz jak okulary przeciwsłoneczne - facet przed kupnem zrobi risercz, obskoczy 100 stron i w końcu wybierze sobie jakieś z odbiorem osobistym z przyzwoitej półki za 100-200zł. Kobieta idzie i bierze pierwsze lepsze rajbany z chin, byle do twarzy pasowały

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: dope
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale znam też wiele, które nie potrafią koloru farby wybrać

@malutka_Asienka: a tutaj to się zgodzę, mam tak samo - śmieję się ze swojego różowego że powinna żyć w PRL'u gdzie były jedne mebelki do wyboru, jedna farba - bo innej nie było na półce itp. A teraz ma wybór i ma problem.

Taka typowa sytuacja z farbą bo akurat robiłem remont miesiąc temu:
ja: to wybierz kolor
  • Odpowiedz
@malutka_Asienka: no pewnie, że takie kobiety są. Są też faceci, którzy nie funkcjonują bez matki/żony. Czego to dowodzi? Niczego, ale można nakręcić -troche szumnie powiedziane jak na tutejsze warunki - dyskusję. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@malutka_Asienka: ale co ma wybor koloru farby do niezaleznosci finansowej? :)
to, ze ktos nie moze sie dlugo zdecydowac na kolor farby to nie jest nic strasznego przeciez i akurat taki przyklad jest bezsensowny ;>
Reszta kwestii zalezy od tego, jaki ktos ma charakter i jak go rodzice wychowali. Sa kobiety z dwiema lewymi rekami, ale i faceci tez, jak slusznie zauwazyla @The_Starfish. Nie robmy z kobiet ofiar i sierot
  • Odpowiedz
@almet73: w każdych tego typu tekstach mój facet dodaje, "ale oczywiście nie dotyczy się to naszych kobiet i matek" :))) Nie ma na nic reguły.
Farba to jeszcze nic - byłam świadkiem jak młode małżeństwo wybierało meble do sypialni i nie wiedzieli jaki kolor powinna mieć nitka na wezgłowiu :D

@The_Starfish: grunt, aby trafił swój na swego ;)
  • Odpowiedz
coz... muisz sie podszkolic i machac z daleka :D

@agaja: spokojnie, trochę praktyki to już mam - pokój został cały na biało, powiedziałem że dzięki temu będzie mogła mieć więcej czasu na wybranie ulubionego koloru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Generalnie to obracasz sie serio w dziwnym towarzystwie...I to tak serio,serio.

@agaja: to nie wynika z towarzystwa tylko z autor stworzył sobie taki świat dla wygody, z frustracji niepowodzeń w relacjach damsko męskich.

Wszystkie tego typu światopoglądy mają tą samą toksyczną aurę tak jakby pisała to wszystko jedna osoba.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: zegarek sobie kupilam z pierwszej wyplaty, bizuterie tez mam kupiona za swoje monety, nie liczac pierscionka zareczynowego. Tel. i oksy rzecz jasna tez sama sobie kupilam, z riserczem, bo nie stac mnie na byle co xD Smiac mi sie chce z Twego wywodu xD kobiety tez zarabiaja
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: czy to jakiś zraniony niebieski pasek zrobił analizę różowych na próbie liczącej jedną osobę (pewnie różowego, który kopnął opa w tyłek, bo znalazł kogoś mniej zgorzkniałego)? :) chłopie, wyjdź do ludzi, plis.
  • Odpowiedz