Wpis z mikrobloga

@lemansblue: A wg Ciebie jaki jest najlepszy silnik do F30? No i właśnie mam dylemat jakie auto leasingować. No bo z wyglądu podoba mi się sport line, no i m pakiety, ale czuję, że cenowo mogą być przesadą :) Jutro mam dostać oferty, a tak naprawdę #!$%@? się znam i dopiero czytam od dwóch dni o tym aucie :)
@lemansblue: moim zdaniem sylwetka jest duzo bardziej elegancka, mam wrazenie, ze do zaprojektowania jej ktos naprawde sie przylozyl, wlozyl sporo serca i patrzac na nia te uczucia przelewaja sie na moje oczy. Zdradza emocje, jest w niej jakis dreszczyk, intryguje. Wydaje sie byc samochodem drozszym niz jest. Natomiast bmw jak bmw, ewolucja, kazdy dobrze zna te ksztalty i wie ile kosztuje. Tez bardzo ladne, ale brakuje mu tej iskierki. Watpie bys
@kwk200 sportline'y drogie nie sa, natomiast do mpakietow 7-10k trzeba doliczyc tak srednio. Jak leasing to bralbym tylko mpakiet, mniejsza utrata wartosci. Tylko nie taki dolozony, a fabryczny. Silnik zeby nie wydawac fortuny na paliwo, ubezpieczenie, serwisy itd. 2.0d jest spoko. Sam taki mam i nalatane prawie 200k. Jak szukasz wrazen i kosztow do firmy to bierz 3.0 ( ͡° ͜ʖ ͡°) odradzam na pewno 2.0l 245 KM
@lemansblue: No właśnie na początku podjarałem się mocą 328i, ale potem czytałem o tych awariach. 184 wydaje się też całkiem ok.
O 3.0 nie myślałem, chyba jeszcze nie ten etap, żebym tak mocno leciał z wydawaniem kasy na auto :)
No właśnie jutro mam dostać oferty i będę wiedział coś więcej. 7-10 w rozłożeniu na ratę leasingową to chyba nie będzie tak dużo. Jeśli faktycznie tak mało to chyba nie będę
wtyd dla tego modelu, że przed liftem (czyli to auto) z tyły nie ma świateł LED... To już nawet w E90 po lifcie były.

@lirycznywujek: #!$%@?... nawet m4 ma wiejskie żarówy ;| i nowa siodemka podobno tez ()

po co sportowy zawias w aucie, którym za bardzo nie ma jak pojechać?

@ScaRRyMaN: a to jedynie przy 250km/h mozna poczuc msport zawias? xD
@lemansblue: dokładnie, przecież te 184km ma dobrze ponad 300nm momentu, to w zupełności wystarcza. Rozumiem, że ktoś może chcieć więcej, bo lata po autobahnach w Niemczech, ale dużo osób ma podejście 'mpakiet to #!$%@? #!$%@? 3.0 benzyna turbo 300km minumum, inaczej ciota i #!$%@?'