Wpis z mikrobloga

#orange @orange_polska: posysacie! Przedłużyłem umowę na tv u Was rezygnując z dodatkowych pakietów i chcąc płacić 99pln miesięcznie. Dzisiaj po przebudzeniu sprawdzam maila, a tam taka faktura. Na infolinii sie dowiaduje nagle, ze miałem złożyć oficjalna pisemna rezygnacje u Was w salonie. Jak to jest, ze zeby zawrzeć umowę, wystarczy zadzwonić, ale zeby z czegoś zrezygnować mam jak debil po mieście latać? W dodatku nie informujecie o czymś takim odpowiednio czyli wprowadzacie klienta w błąd, zeby moc mu przywalić stówkę czy dwie do rachunku. Jak dla mnie #oszukujo i #naciagajo
Pobierz stern24 - #orange @orange_polska: posysacie! Przedłużyłem umowę na tv u Was rezygnują...
źródło: comment_wUyD4JyEfwsIYebHbTolElDZqZKRtzba.jpg
  • 96
@stern24: Mi władowali pakiet telefonu stacjonarnego + łącze za łącznie 60 zł po wygaśnięciu umowy(internet+zawieszony numer stacjonarny), mimo, że jest w niej zapis o "automatycznym przedłużeniu na 6 miesięcy na takich samych warunkach jak w chwili zawarcia", jak zadzwoniłem i poprosiłem o wystawienie korekty to pani z BOK nie wiedziała jak to się stało, że został aktywowany.

Uświadomiłem ją, że zostałem obciążony kosztami usługi aktywowanej bez mojej wiedzy ani podpisu na
@stern24: dla mnie najlogiczniejszą sprawą jest automatyczne przedłużanie umowy ktora jest podpisana na czas określony tj12 lub 24 miesiące. Samo to ze umowe trzeba wypowiedziec nie przed ostatnim dniem tylko ze sporym zapasem jest paranoja., ale te 6 msc to lekka przesada.

Tak to wygladalo u mnie;)
Miałem spory zapas czasu na wypowiedzenie ale z racji tego ze chcialem zostać u nich tylko pod innym adresem( zakonczenie prac budowlanych w nowo