Wpis z mikrobloga

Chyba mi się zrobiło coś z okiem - jakieś zapalenie chyba, bo minęło z 8 godzin i mam nadal czerwone + wydzielina. Zrobiło się to po soczewkach. Gdzie powinienem się udać? Bo wiem, że raczej to powinienem zrobić natychmiast. Mam nadzieję na szybkie odpowiedzi, bo zaczynam się trochę bać.

#medycyna #lekarz #soczewki #okulary #pytanie #kichiochpyta
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xzxzz: @veracruz: Czytałem, że w przypadku czegoś takiego z soczewkami należy się udać w trybie nagłym do okulisty. Czyli gdzie mam iść? Bo przychodnia w sobotę u mnie zamknięta, z kolei przecież nie mogę "ot tak" wbić chyba do jakiegoś gabinetu, bo i tak żadnych leków nie będą mi mogli przepisać. To gdzie, do jakiegoś lekarza? Nie wiem, jakiś ostry dyżur? Bo w Warszawie na normalną wizytę doczekam
  • Odpowiedz
@voor: Mialem tak ostatnio, przeszlo jak sie wyspalem. Co prawda rano mialem mala rafinerie w kacikach, ale oczka juz spoko. Jak nie przejdzie - okulista. Po taniosci? Zwykle krople do oczu. Ale nie polecam drugiej opcji.
  • Odpowiedz
@AdamoEL: No ja chyba się po prostu przejdę na okulistyczny ostry dyżur i po prostu w recepcji zapytam, czy przyjmują z czymś takim.
  • Odpowiedz
@voor: zawsze tak mam jak za dlugo soczewki nosze. Powinno przejsc po paru godzinach bez soczewek. Zakrop tylko oczy jakimis kroplami do oczu i bedzie dobrze.
  • Odpowiedz
@MateyJDM: Tego pewien nie jestem. Jedynie czuję, jakby oko lekko piekło i chęć znacznie częstszego mrugania. No i na dodatek to na tym oku, z którego wczoraj gdy zdjąłem soczewkę wyciągnąłem jeszcze jakiś malutki fragmencik w białej, biało-żółtej mazi.
  • Odpowiedz
@voor: wydzielina ropna. Oko produkuje jej wiecej bo chce usunac wrogi przedmiot z oka. Jak nie wyciagne soczewek na noc co zdarza mi sie czesto to rano ledwo otwieram oczy. Takie mam zaklejone. Ja osobiscie nie fatygowal bym sie do lekarza, ale zrob jak uwazasz :-)
  • Odpowiedz
@MateyJDM: No dla mnie to jest 20 minut jazdy, zawsze mogę zapytać się w recepcji albo na 1 minutę wejść do gabinetu i się zapytać lekarza o to.
  • Odpowiedz
  • 0
@voor nocna i świąteczna pomoc lekarska. W przypadku nagłego zachorowania jest obowiązek udzielenia pomocy, nawet nie w swojej przychodni. Jak nie będą chcieli się przyjąć, to się kłóć
  • Odpowiedz
@voor nie słuchaj tych bzdur, że "przejdzie"... osoby noszące soczewki kontaktowe sa narażone na zapalenia spojówek ale i rogówki. To drugie, nie dość, że u osób z soczewkami może być trudniejsze do leczenia, to dodatkowo, gdy zbyt późno leczone, może zostawić blizny na rogówce... serio.

Marsz do okulisty, albo do nocnej/swiatecznej pomocy medycznej- zorientuj sie gdzie takie coś jest. W tej pomocy medycznej powinni Ci coś przepiisac. Jesli powiedza, ze nie
  • Odpowiedz
@lukasz_chala
@voor

P---------e do kwadratu "powiedz to i to i ci dadza recepte" - skończ studia, zrób specjalizację i wtedy baw się w zalecanie leków.... kłamanie u lekarza to oznaka jakiegoś n----------a.

Idź normalnie do lekarza a nie pytasz sie speców na mirko.
  • Odpowiedz
@voor coś czuję że bez antybiotyku w kroplach się nie obejdzie... Lekarz i to prędko, bo później będzie trzask i składanie oczka laserami
  • Odpowiedz