Wpis z mikrobloga

Pytam się dziś tak w żartach mojego kumpla ze #studbaza czemu taki smutny łazi, czy mu sesja nie idzie, czy coś innego może, a on mi na to tak:

Nie, to nie sesja, to przez moją dziewczynę. 3 lata ze sobą jesteśmy - byliśmy? - świetnie się nam układało, dbałem o nią jak tylko mogłem, starałem się żeby było ciekawie itd. Ale niestety, ona poszła na studia w październiku, tak samo jak i ja zresztą. Pierwszy miesiąc - dwa było ok, a potem... Potem zaczęła mieć dla mnie coraz mniej czasu - niby nauka, ale potem dowiedziałem się, że wpadała w tzw. bananowe towarzystwo - imprezy, jakieś wypady ciągle, rozpierdzielanie hajsu etc. Mnie na to nigdy nie było stać, bo pracuję w XXX za małą kasę, a i ona też z biednej rodziny pochodzi, ale do niedawna jej to nie przeszkadzało. A teraz widzę, jak na FB wstawia zdjęcia z Włoch, gdzie wyskoczyła z dwoma "bananami" - takimi co to im tatuś nowe auto kupił i mieszkanie + sypie grube hajsy co miesiąc, a ci tylko imprezują. Niby ona zapewnia mnie, że to tylko wypad ze znajomymi i że z żadnym z nich nic, ale ja już nie wiem - zwłaszcza, że mi nie powiedziała nawet że jedzie. No i teraz jej urodziny się zbliżają, a ja chciałem ją wziąć nad morze, ale akurat kasę muszę wydać na inne rzeczy i problem...

Już prawie sięgałem do portfela powodowany empatią, żeby pożyczyć mu ze 2-3 stówki na zasadzie "oddasz jak będziesz miał", ale za chwilę pomyślałem: Zaraz, co ja będę finansował wypad jakiejś pindzie, która i tak zostawi tego biednego chłopaka, bo będzie wolała ciągnąć druta młodemu bananowi, który ją weźmie do jakiejś Chorwacji czy gdzieś - lepiej nie przedłużać tej agonii!. Już mu chciałem powiedzieć co o tym myślę, ale z drugiej strony tak dobijać chłopaka, bo IMO i tak ma rogi jak stąd do księżyca - ile ja już takich akcji widziałem.. Ani ja jego mentor, ani ojciec, ani nikt w sumie - tylko kolega ze studiów. Chociaż może mogłem go pocieszyć i powiedzieć: Stary, olej ją - i w sumie lepiej, że to się wszystko okazało jak masz lvl 21 czy 22 niż po 30 np. - młody jesteś, to jeszcze sobie fajną dziewczynę znajdziesz. Sam nie wiem już... ( ͡° ͜ʖ ͡°) #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #rozkminy #takaprawda
  • 2
@grafikulus: Pachnie jak bait lub typowa historia i dziewczynie, która poczuła wiatr w żagle i powoli ucieka z licealnego związku. Studia potrafią zmienić ludzi, ich pragnienia, marzenia. Ja tam kumplowi wprost odradzałem np. drogie prezenty po kilku tygodniach związku ;)