@Qiudo: Nawet nie szokuje mnie ten morderca, tylko poziom s----------a tamtejszych władz. Niewiarygodne jak bardzo ten psychol miał ułatwione zadanie poprzez olewanie śledztwa i ciągłe wypuszczanie go na wolność.
następnie postanowiono pochować go żywcem. Jednak szczęście dopisało rownież i teraz. Nie wiadomo skąd pojawił się jakiś misjonarz i przekonał Indian, że morderstwo nie spodobałoby się Bogu
Czy ktoś może racjonalnie tłumaczyć dlaczego ten facet został zwolniony po 14 latach, gdy był skazany na dożywocie? Czym kierował się człowiek, który wydawał tą decyzję, mając świadomość, że ten śmieć zabił w taki sposób tyle niewinnych dzieci. Przy okazji zabijając w pewien sposób ich rodziców i bliskich, bo nie wyobrażam sobie stracić córki a co dopiero w taki sposób. Coś takiego po prostu zostanie w człowieku na zawsze i nie zdziwiłbym
@ozzie: Myślę że jesteś zbyt surowy. Ten człowiek swoje w życiu przeszedł i to go ukształtowało na zbrodniarza, więc poniekąd to nie jest tylko i wyłącznie jego wina. Kara w zakładzie psychiatrycznym to adekwatny wyrok. Co do misjonarza to również trudno osądzać, pewnie zobaczył jak banda niepiśmiennych "dzikusów" chce zabić w męczarniach faceta który nawet nie był sądzony, więc postarał się go uratować.
Idealny przykład dlaczego kara smierci jest jedynym rozwiazaniem. Tyle dzieci by dalej zylo gdyby zaaplikowac mu nieco olowiu. A male dziewczynki wybieral nie dlatego, ze byly niewinne tylko dlatego, ze byly bezbronne.
@grigoryi: Ale ten akurat zamordował i na pewno miało to związek z tym czego doświadczył w przeszłości. Kara zbrodni dla psychicznie chorych to bestialstwo.
@Qiudo: Mam nadzieję, że kiedyś będziemy w stanie całkowicie wyleczyć takie osoby. Jak okrutnych zbrodni nie popełnił, to podejrzewam, że było to pokłosie dawnych krzywd.
@Gothagami: Tak, był całkowicie zdrowym człowiekiem, który postanowił być zły.
@Ruski_Kiler: on doskonale wiedzial jakie zlo czyni, jeszcze sie tym napawal. O niepoczytalnosci mowimy kiedy skazany nie odroznia dobra od zla i nie wiedzial, ze np. odbiera komus zycie.
@Gothagami: Dlaczego sądzisz że nie był psychicznie chory? W końcu został uznany jako psychicznie chory przez władzę Kolumbii @emjot86: Nie chodzi o to że był niepoczytalny, ale o to że był psychicznie chory.
czasem strach cokolwiek napisac na tym portalu dla toksyków, bo od prostego gownowpisu wrzuconego "na odwal się" niektórzy gotowi są w stanie zrobić mi psychoanalizę i ze sie lansuje autem xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:|
@Gothagami: Tak, był całkowicie zdrowym człowiekiem, który postanowił być zły.
@emjot86: Nie chodzi o to że był niepoczytalny, ale o to że był psychicznie chory.
@emjot86: No i? Przecież system prawny w USA nie jest idealny, tam 30 letnia nauczycielka dostaje 22 lata za odbycie stosunku z 17 letnim uczniem.