Aktywne Wpisy
pavlucco +564
Dostałem takie info od koleżanki z Wrocławia.
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
źródło: 1000015808
Pobierz
Rainmaker97 +782
Amerykanizacja rynku pracy jest coraz bardziej zuchwała. Te gnoje z branży kurierskiej wprost już sugerują, że g---o płacą swoim pracownikom, więc aby ci zbytnio nie protestowali to całą odpowiedzialność zrzucają na klienta, a kuriera stawiają w roli żebraka liczącego na jałmużnę w postaci napiwku.
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
źródło: IMG_5963
Pobierz

Miałem zaszczyt brać udział w rozwiązaniu tej zagadki jako zespół 6-osobowy i udało nam się ją rozwiązać wyprowadzając 230 LTC :D Portfel jest już wyczyszczony http://ltc.blockr.io/address/info/LartGjF6UjmvmF1JXBhFf5wtM9uZX7LzeS
Rozwiązanie zagadki zajęło nam.. 2 tygodnie codziennej pracy
@MelomanBTC dalej płacisz 13 000 zł za podanie rozwiązania? xD
#programowanie #kryptowaluty #litecoin #ltc #kod
@edmora: co chcesz wiedzieć? :>
Komentarz usunięty przez moderatora
Zagadka polegała na odszyfrowaniu klucza prywatnego portfela litecoin. Klucz zapisany był w formie zaszyfrowanych 256 bitów (32 bajty). Kółka dookoła grafu to właśnie zaszyfrowane bity. Krąg zewnętrzny - pierwsza część klucza, krąg wewnętrzny - druga jego połowa.
Graf należało rozpatrywać
źródło: comment_af29iqTnnuuB9k4pIhIHASuGXe1Mhtb8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@pociag: gruba strzałka wskazuje kierunek następnego węzła, a cienkie strzałki wskazują w jakich kierunkach może obracać się gruba strzałka. Przy szyfrowaniu obraca się zawsze w prawo
Komentarz usunięty przez moderatora
Obserwowałem natomiast momentami dyskusję na wspólnym czacie i widać było tam mnogość różnych języków, a pomimo wszystko udało się to naszym rodakom. Gratulacje.
Jeżeli tak to hehe chyba sam widzisz ze moja oferta 13k była atrakcyjniejsza :D Anyway gratuluję rozwiązania, ale przydałoby się potwierdzenie pod postacią podpisania wiadomości.
https://www.wykop.pl/link/3760327/pamietacie-zagadke-kryptograficzna-w-ktorej-mozna-bylo-wygrac-20k-zl-210-ltc/
@Sergiew, @edmora, @sztacheta28, @Krypto_TR, @zawisza777, @mr_bless, @Bover, @nihil_novi, @BeCometA, @emjot86, @m00n, @yoyo, @yjkis