@aptudeskaj: @PurpleHaze: bierzemy szyneczkę, dla przykładu i łatwego przeliczania proporji w razie potrzeby 1kg. Nacieramy ją solą peklową i odstawiamy do lodówki pod przykryciem na około dobę (ja używam zwykłej szklanej miski, ale spece mają np. Naczynia kamionkowe etc.). Po tym czasie szynkę opłukuję z soli. W garnku zagotowuję wodę z przyprawami aż zaczną pachnieć (dodaję liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz w zaiarnach, czosnek, gałązki rozmarynu, miód,
@hellyea: miło by było jakbyś używała #gotujzmikroblogiem zamiast #gotujzwykopem - szanuj tagi. poza zdjęciem szamki wypada podać przepis, wtedy bedzie wincyj atencji :-)
A niedługo piekę bułki (ʘ‿ʘ)
#foodporn #gotujzwykopem
źródło: comment_uzwwEDcUjRHUrn6grRxphYFm8htICGNW.jpg
Pobierzjak zyć ;-(((
poza zdjęciem szamki wypada podać przepis, wtedy bedzie wincyj atencji :-)