Aktywne Wpisy
jmuhha +1
Jak wy to robicie, że jesteście tak obrzydliwie szczęśliwi (╯︵╰,)
jmuhha +147
Ech przyszło mi czekać na autobus na mojej wsi
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na główną drogę
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na główną drogę
#kolej #pociagi #pociagiboners #intercity #pkp #wspomnienia
Ja ostatni taki widziałem w gimnazjum xD
@Nutaharion: i były ZARĄBISTE. Można było fotele naprzeciwko siebie rozłożyć tak, że powstawała leżanka.
@3mielu: no w TLK to można totalne truchła spotkać :( A wrzucone przez Ciebie zdjęcie wygląda jak całkiem wygodny przedział dla 4 przeciętnych Amerykanów :)
Nie wiem na jakich, bo pociągiem jeżdżę raz na ruski rok, ale w zeszłym roku jechałem taka zdeklasowana jedynka w drugiej klasie chyba do Olsztyna z wwa
@Yolocaust: no wiem - i to jest na 8 osób. Dlatego piszę że komfortowe dla 4 Amerykanów ;)
Smurd z kibla, niedomykające się okno, brak możliwości regulacji ogrzewania (sauna albo zamrażarka), oczywiście piszcząca świetlówka, kurz + jego charakterystyczny zapach, na oknach nalot po miedzianych nakładkach pantografowych, nie spokojny bieg przy większej prędkości.
Jeździło się "Hetmanem" z Zamościa do Wrocławia :D
@3mielu: jechałem ostatnio IC i w 2 klasie miał te wagony.
No to taka 2. klasa jest OK :)
Choć bardzo przyjemnie w sumie się też jedzie różnymi Pesami w IC... i nie drżysz czy nie podstawią jakiegoś przegniłego truchła ;)