Tak jak zapowiadałam razem z @cienty postanowiliśmy dzielić się naszą pasją i nagrywać filmiki o gotowaniu. Na początku planujemy wrzucać filmik raz w tygodniu jednak jak tylko się wprawimy w nagrywaniu i montowaniu to obiecujemy częściej. Ja wprowadzę Was w tą słodszą stronę kuchni a @cienty pokaże jak zrobić obiad czy ciekawe śniadanie. Dzisiaj mała zapowiedź kanału i piewrszy słodki filmik - Ptysie z kruszonką ! Dokładny przepis znajdziecie na naszym blogu: Parazgaratv.wordpress.com Instagram: Instagram.com/parazgaratv Facebook: Facebook.com/parazgaratv
@unluckysoap: pyszne też jest, jak tylko zrobisz chwal się zdjęciem ! @pepkodziobak: dziękujemy :) mam nadzieje,że kolejne filmiki też się będą podobały
@CurlyHairGirl: chociaż wolałbym jakbyś opisywała czynności, niż takie napisy. I zawsze jakaś anegdotka się wkradnie itd. Chyba że z omawianiem źle się czujesz
@pepkodziobak: Słabo się czujemy z omawianiem, wiec postawiliśmy na napisy w minimalistycznej formie a szczegółowo wszystko opisane jest na blogu @ArekJ: zazdroszcze ! dej coś dobrego z grila (。◕‿‿◕。) @kejes: eetam, niektóre ciasto lepiej wyczuć i samemu po ugniatać ( ͡°͜ʖ͡°)
@CurlyHairGirl: powodzenia w kolejnych filmikach. Proponowałbym abyście jednak na początku filmiku przedstawiali ujęcia juz gotowego dania. Zastanówcie sie tez nad ustawieniem kamery, czy pod jakimś mniejszym katem/ od boku nie było by wszystko bardziej widoczne? Oczywiście sub poleciał i czekam na kolejne :)
@zgubilam_kredki: super, dawaj znać jak wyszło :) @kewes: Też sie nad tym zastanawiałam ale skoro jest i na blogu i na miniaturce to pomyślałam,że już za dużo, oczywiście wszystko jest do dopracowania i poprawienia.Co do ujęć to najlepszy kąt na jaki nas stać bo mamy mega mała powierzchnie do kręcenia a przede wszystkim samego blatu :( Jak będziemy nad filmikiem pracować razem to chcemy dawać więcej takich ujęć
@CurlyHairGirl: To kolejna poracja uwag :D tym razem do filmiku i strony. 1. Wasze logo powinniscie miec w wektroach, teraz wygląda jak rozciągnięty obraz niskiej rozdzielczości. To samo tyczy sie logotypów na filmie, wyglądają bardzo źle 2. Bardzo nieczytelny font uzyliście na filmie. Źle się czyta. 3. Nie wiem czy takie przepalenia były zamierzonę, jak nie ro poracujcie trohce na swiatłem. Jak coś robicie to stół wygląda okej, ale te
@goras: @goras: logo w wektorach właśnie zrobione :) Co do czcionki to chyba kwestia gustu bo pokazywałam kilku osobom przed dodaniem i raczej nie było z tym problemu ale nad wszystkim popracuje i przetestuje jeszcze inne, może nie dam tej otoczki na czcionce po prostu. Co do światła to niestety uczymy się na błędach bo już jeden cały filmik nagrałam i do niczego się nie nadaje bo jest
@CurlyHairGirl: Jak na pierwszy raz spoko ( ͡°͜ʖ͡°) jednak mam kilka uwag:
1. Nie słuchajcie ludzi którzy chcą omawiania, takie filmy dobrze się ogląda przed telewizorem, a nie w internecie, tu liczy się czas, internauci są znudzeni po kilku minutach, a jak filmik ma 30 sekundowe intro to ja nawet nie czekam tylko wyłączam filmik, jeśli chcecie aby ktoś oprócz rodziny i znajomych oglądał wasze filmy, to musicie maksymalnie skondensować to co chcecie przekazać.. i tak uważam że 5:30 min. to trochę za długo :P
Więc jeżeli filmujecie wałkowanie, to tylko kilka sekund na początku i przejście do rozwałkowanego ciasta. Albo jak wyciskacie ptysie na tace, to 1-2
@CichySzelestOka: 1.Co do długości to kolejne filmiki mają już około 2-3 minut bo są bardziej proste :) Ten faktycznie nawet jak dla mnie jest za nudny ale nie chciałam też pokazać byle jak ważnych kroków 2.Z tym masz rację, zaraz dodam do opisu link do konkretnego przepisu 3. Z czcionką jeszcze pomyślimy i popróbujemy różne :) 4.Tak jak pisałam wyżej niestety co do nagrywania to jedyna opcja wiec ujęcia lodówki
@DOgi ja jeżeli robię coś pierwszy raz to wolę dłuższy i porządniejszy filmik gdzie nie mam potem wątpliwości jak coś zrobić niż przyspieszone filmiki albo mega skrócone gdzie muszę kilka razy cofać ale faktycznie kilka momentów można przyspieszyć
@CurlyHairGirl: Na przyszłość to co do przepisu to jednak profesjonalniej by było gdybyście pisali dokładniej skoro nie omawiacie. 225g mąki. No fajnie ale jakiej mąki? Jedyne co widać to, że biała i pszenna. Ale 450? 500?, 550? Słabo się domyślać, która najlepiej pasuje do ptysi jak nigdy nie robiłem ptysiowego ciasta. Przesiewaliście czy nie?
Japierdziele, ale w kwestii #psy na wykopie to się patologia robi xD Obudziły się płatki śniegu, tyle lat psy kooegzystowały razem z ludźmi, a teraz ludziom wszystko przeszkadza. Weźcie wy się odizolujcie od społeczeństwa najlepiej xd
Na początku planujemy wrzucać filmik raz w tygodniu jednak jak tylko się wprawimy w nagrywaniu i montowaniu to obiecujemy częściej.
Ja wprowadzę Was w tą słodszą stronę kuchni a @cienty pokaże jak zrobić obiad czy ciekawe śniadanie.
Dzisiaj mała zapowiedź kanału i piewrszy słodki filmik - Ptysie z kruszonką !
Dokładny przepis znajdziecie na naszym blogu: Parazgaratv.wordpress.com
Instagram: Instagram.com/parazgaratv
Facebook: Facebook.com/parazgaratv
#pieczzcurly #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #parazgara i w sumie #pokazmorde (w komentarzu)
@pepkodziobak: dziękujemy :) mam nadzieje,że kolejne filmiki też się będą podobały
Świetny film, proszę o więcej :)
@ArekJ: zazdroszcze ! dej coś dobrego z grila (。◕‿‿◕。)
@kejes: eetam, niektóre ciasto lepiej wyczuć i samemu po ugniatać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kewes: Też sie nad tym zastanawiałam ale skoro jest i na blogu i na miniaturce to pomyślałam,że już za dużo, oczywiście wszystko jest do dopracowania i poprawienia.Co do ujęć to najlepszy kąt na jaki nas stać bo mamy mega mała powierzchnie do kręcenia a przede wszystkim samego blatu :( Jak będziemy nad filmikiem pracować razem to chcemy dawać więcej takich ujęć
1. Wasze logo powinniscie miec w wektroach, teraz wygląda jak rozciągnięty obraz niskiej rozdzielczości. To samo tyczy sie logotypów na filmie, wyglądają bardzo źle
2. Bardzo nieczytelny font uzyliście na filmie. Źle się czyta.
3. Nie wiem czy takie przepalenia były zamierzonę, jak nie ro poracujcie trohce na swiatłem. Jak coś robicie to stół wygląda okej, ale te
Co do czcionki to chyba kwestia gustu bo pokazywałam kilku osobom przed dodaniem i raczej nie było z tym problemu ale nad wszystkim popracuje i przetestuje jeszcze inne, może nie dam tej otoczki na czcionce po prostu.
Co do światła to niestety uczymy się na błędach bo już jeden cały filmik nagrałam i do niczego się nie nadaje bo jest
1. Nie słuchajcie ludzi którzy chcą omawiania, takie filmy dobrze się ogląda przed telewizorem, a nie w internecie, tu liczy się czas, internauci są znudzeni po kilku minutach, a jak filmik ma 30 sekundowe intro to ja nawet nie czekam tylko wyłączam filmik, jeśli chcecie aby ktoś oprócz rodziny i znajomych oglądał wasze filmy, to musicie maksymalnie skondensować to co chcecie przekazać.. i tak uważam że 5:30 min. to trochę za długo :P
Więc jeżeli filmujecie wałkowanie, to tylko kilka sekund na początku i przejście do rozwałkowanego ciasta.
Albo jak wyciskacie ptysie na tace, to 1-2
2.Z tym masz rację, zaraz dodam do opisu link do konkretnego przepisu
3. Z czcionką jeszcze pomyślimy i popróbujemy różne :)
4.Tak jak pisałam wyżej niestety co do nagrywania to jedyna opcja wiec ujęcia lodówki
@CurlyHairGirl: cała sztuka polega na tym, by w tych 2-3 minutach pokazać skomplikowane przepisy.