Wpis z mikrobloga

A mogłam sobie teraz siedzieć na kasie w Biedrze, to nie! Zachciało mi się być panią grafik komputerowy jego mać! Siedzę teraz jak głupia, wrzucam screeny apki na urządzenia mobilne, przekształć, przesuń punkt kontrolny do linii pomocniczej, trzeci, czwarty, sprawdź czy dobrze, bo zdjęcia duże, wklej styl warstwy z cieniami, sprawdź czy wszystko, ok. Next. Ale najpierw łyk kawki. O muzę trzeba zmienić, może Vangelis teraz? Iść na fajka? Nieeee, jeszcze ze 3 zdjęcia. I na co mi to było? Nawet nie wiem jaką sobie pitcę na obiad zamówić, bo mi się nie chcę robić ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#gorzkiezale #zalesie #pracbaza #stoboldowdupyxandry
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xandra: Weź jeden ze screenów które wklejasz, umieść w pliku z dłonią i ekranem na którym pracujesz. Kliknij po prawej stronie miniaturki tego screena (w palecie warstw), prawym przyciskiem myszy (otworzy CI się menu a w nim opcja "convert to smart object"). Utwórz smart object. Ustaw screena tak jak trzeba - pochyl obróć, nadaj efekty itp.

Jak maszsmart objecta - to na miniaturce tej warstwy pojawi ci się symbol. Jak
  • Odpowiedz
@b69: Kurde, faktycznie, działa xD Tylko mnie to nie do końca urządza. Muszę mieć warstwy w pliku psd z tymi screenami. Chyba, że to w inny jeszcze sposób wykombinuję. Bo tam się ten psb otwiera, czyli jakbym wrzuciła wszystkie screeny do psb, to tam by sobie można było potem przełączać... To jest myśl :) Dzięki bardzo! :)
edit: i pewnie jeszcze można użyć tego samego psb do wszystkich fotek... Jesteś
  • Odpowiedz
@xandra: Ciesze się że się przyda. Wynikowo będziesz miała plik z osadzonym psb, w którym masz osadzone wszystkie screeny. Wszystko w jednym miejscu. :)
  • Odpowiedz