Aktywne Wpisy

Madziol127 +84
Smutne, że taki wpis wprowadzający w błąd ma tyle polubień... Zawsze krytykuje polskiego tenisistę jak zachowuje się źle. Takie wpisy i ich popularność sprawia, że coraz mnie mam ochotę tu być. Nawet po ostatnim turnieju w Dubaju te portale typu: interia cytowały mój wpis z filmem z Twiterra, bo inne konta/dziennikarze przemilczały sprawę z dramą. Zawsze mam swoje zdanie i jak ktoś robi coś źle to potrafię to nazwać.
Ta tendencja atakowania
Ta tendencja atakowania

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-15 111903
Pobierz
Dawul +144
Kiedy ty będziesz uciekał na froncie przed dronami bojowymi on będzie się pakował do Rumunii aż będzie huczało.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

#bekaztwitterowychjulek #p0lka #takasytuacja #pieklokobiet #edukacja
źródło: temp_file566056470590432843
PobierzOtóż to. Przykre w naszym kraju jest to że jeśli się nie załapiesz do wagonika 15k to wszyscy Cię traktują jak nieudacznika, z rządzącymi włącznie. A prawda jest taka że żeby kraj funkcjonował to potrzebni są wszyscy, od babć klozetowych zaczynając, przez informatyków czy lekarzy a na politykach kończąc. I każdemu należy się szacunek i godziwe warunki życia.
@Emble: każdemu należy się tyle na ile rynek wycenia jego pracę. Jeśli mu to nie pasuje to może się przekwalifikować
@Emble: nie.
@Kmicic90: I to jest problem, bo wszystkie te kierunki mogą być wartościowe, ale trzeba zdawać sobie sprawę, że jeśli ktoś idzie na nie tylko po to, żeby od razu po licencjacie czy magisterium mieć dobrą robotę, to się nie uda. To fajne, erudycyjne kierunki, które
Oczywiście, że nie, ale prawa popytu i podaży sprawiają, że jeśli naprodukujemy np. 2mln socjologów, to w kraju 38mln nie będzie dla każdego z nich pracy w zawodzie, co za tym idzie zarobki będą mizerne, bo to pracownik bedzie szukał pracy, a nie praca pracownika.
Chociaż wciąż warto mieć te studia niż ich nie mieć. Łatwiej o pierwszą pracę w