Kupiłem domenę na OVH oraz hosting na JCHost. zmieniłem w panelu ovh w zakładce serwery dns na dnsy otrzymane z hostingu: ns1.jchost02.pl, ns2.jchost02.pl. Zawsze to wystarczało z tego co pamiętam.
Niepokoi mnie jednak to, że już trochę czasu mineło oraz komunikat na ovh (ten na środku zdjęcia). Niby pisze, że są już aktywne (niebieska pętla)
A w zakładce strefa DNS są jakieś wpisy z adresami ovh (zielona pętla) też mam tutaj coś zmieniać?
gdy wchodzę pod swój adres widzę dalej "Gratulacje! Twoja domena kryptopedia.pl została zarejestrowana w OVH." Mam dalej czekać czy coś pomieszałem?
@support: pierwsze stworzyłem domenę, później kupiłem hosting -> wprowadziłem tam nazwe swojej domeny (w kreatorze) a następnie zaktualizowałem dns'y na ovh
Kupiłem domenę na OVH oraz hosting na JCHost.
zmieniłem w panelu ovh w zakładce serwery dns na dnsy otrzymane z hostingu:
ns1.jchost02.pl, ns2.jchost02.pl. Zawsze to wystarczało z tego co pamiętam.
Niepokoi mnie jednak to, że już trochę czasu mineło oraz komunikat na ovh (ten na środku zdjęcia).
Niby pisze, że są już aktywne (niebieska pętla)
A w zakładce strefa DNS są jakieś wpisy z adresami ovh (zielona pętla) też mam tutaj coś zmieniać?
gdy wchodzę pod swój adres widzę dalej "Gratulacje! Twoja domena kryptopedia.pl została zarejestrowana w OVH."
Mam dalej czekać czy coś pomieszałem?
Pomocy :(
źródło: comment_NYCP2Ptdz6qY7Td1pqOrZNgCJqgmhy2g.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Serwery dns masz ustawione na takie. Czy nie zapomniałeś czasem zaparkować domeny w directadminie na jchost?
źródło: comment_ZotjXV5kRsPusYo4jbxip6A2bGs4oUme.jpg
Pobierzsprawdzałem w DirectAdmin i jest dodana
NS1...............................: ns1.jchost02.pl (85.232.238.205)
NS2...............................: ns2.jchost02.pl (77.79.251.35)
więc w panelu wpisałem ns1.jchost02.pl i ns2.jchost02.pl
źródło: comment_USqz4ba0sc6ighzbX3NDFlbIHlUXRSTH.jpg
Pobierz@normanos:
nie wiem czy o to chodzi ale wpisałem w google domain dig i zwrócił mi ns1.jchost02.pl (hostingu)
coś się dzieje bo teraz przekierowało mnie nie na "Gratuluje twoja domena jest stworzona" na coś takiego (mail) jednak dalej z OVH
źródło: comment_p1aapNOO3yHNJAy4gOaLvfRb4Me2R9YK.jpg
Pobierzalbo podaj nazwę domeny na priv to na szybko sprawdzimy gdzie keiruje