Aktywne Wpisy
Mam dość tego kraju z dykty. Zmiast po prostu znieść podatek belki, zwyczajnie. Po prostu zlikwidować, albo obniżyć.
To wymyślili jakieś OKI, tak pokrętne i poyebane, że już bardziej się nie dało. Skoro i tak te pieniądze z podatków marnują się i są defraudowane to po co w ogóle je płacić?
I jeszcze oczywiście ociągają się z tym. W przyszłym roku będę musiał zapłacić ponad 20 k belki i będzie wtedy pewnie
To wymyślili jakieś OKI, tak pokrętne i poyebane, że już bardziej się nie dało. Skoro i tak te pieniądze z podatków marnują się i są defraudowane to po co w ogóle je płacić?
I jeszcze oczywiście ociągają się z tym. W przyszłym roku będę musiał zapłacić ponad 20 k belki i będzie wtedy pewnie

theqkash +165
Mireczki, zrobiłem sobie domowy FlightRadar na biurko i wrzucam, bo może komuś też się przyda.
Sytuacja znana: coś przelatuje nisko nad chatą, człowiek odpala apkę w telefonie, a tam reklamy, konto premium i "kup subskrypcję żeby zobaczyć wysokość". Stwierdziłem, że nie, i napisałem własny soft na gotową płytkę ESP32 z dotykowym ekranem 7 cali (Waveshare, ~190 zł w Botlandzie czy Kamami, do tego obudowa z drukarki albo z allegro). Nic nie trzeba lutować.
Sytuacja znana: coś przelatuje nisko nad chatą, człowiek odpala apkę w telefonie, a tam reklamy, konto premium i "kup subskrypcję żeby zobaczyć wysokość". Stwierdziłem, że nie, i napisałem własny soft na gotową płytkę ESP32 z dotykowym ekranem 7 cali (Waveshare, ~190 zł w Botlandzie czy Kamami, do tego obudowa z drukarki albo z allegro). Nic nie trzeba lutować.
źródło: esp32
Pobierz

Miry, wiecie może jak odczytać CookieContainer zapisany przez C# w PHP?
Ogólnie apka napisana w C# zwraca plik .cookie, który jest najprawdopodobniej binarką, ale po próbie przetworzenia go na string/json otrzymuję jakieś dziwne znaki, a chciałbym otrzymać json lub w ostateczności string do sformatowania.
=== KOD C# Z OPEN SOURCE I ON DO ZMIANY NIE JEST ===
using System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary;
public static void WriteToFile(string file, CookieContainer c) {
var formatter = new BinaryFormatter();
formatter.Serialize(stream, c);
}
=== KOD PHP ===
$filename = 'nazwa_pliku.cookie';
$handle = fopen($filename, "rb");
$contents = fread($handle, filesize($filename));
fclose($handle);
echo $contents;
Najłatwiej byłoby użyć w C# jsonserializer, datacontractserializer, xmlserializer to byś dostał z miejsca to co potrzebujesz.
A tak musisz chyba przeanalizować protokół i napisać swój deserializer. Chyba, że istnieją jakieś konwertery.
To może ci się przydać
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc236844.aspx
http://stackoverflow.com/questions/3052202/how-to-analyse-contents-of-binary-serialization-stream