Wpis z mikrobloga

@Polinik no to chyba częsty napis, bo myślałem że to na roztoczu. Tylko w sumie strona napisu mi nie pasowała, bo kajakami się wplywalo z rzeki do zalewu a tu jest tak jakby w druga stronę jak już
  • Odpowiedz
@pan_fenestron: Przecież Piława nudna jak flaki z olejem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak 2 dni to chyba najprościej zaczać w Nadarzycach, spłynąć 22km do Szwecji, nocleg i 17km do Zabrodzia. No chyba, że dołożycie jeszcze 19km (z czego 10 pod prąd) do Krępska. :)
  • Odpowiedz
@pan_fenestron: No jest malowniczo. Czysta woda (o ile nie płyniesz na końcu 40 kajakowego konwoju, to wtedy już nie taka czysta), przeważnie lasy, czasem jakieś łąki. Rzeka raczej szeroka i spokojna, rzadko trzeba wyleźć z kajaka i go przenieść. Sporadycznie jakieś zwalone drzewo przy którym trzeba pokombinować, ale może jedno na dzień.
Idealna dla tych, co otwierają pierwszego browara 10 sekund po odbiciu od brzegu a na biwak dopływają zalani
  • Odpowiedz
@Polinik o gurwa. Za takiego artystę się nie uważam - zdarzało mi się takich ratować. Swoim grupom też nie pozwalam na mega libację na wodzie. 4pak Max. Jesteś gdzieś tam z okolic? Od kogo wziąć sprzęt?
  • Odpowiedz
@pan_fenestron:
Nie, ja mieszkam w Gdańsku, ale od 15 lat spędzam urlop w kajaku w tamtych rejonach. :)
Jak chcesz po prostu wypożyczyć kajaki i płynąć to ciężko mi doradzić.
Ja zawsze pływam z typem, który załatwia kempingi, ubezpieczenie, daje sprzęt i wozi nam graty (i dupska, jak jest taka potrzeba) z kempingu na kemping, więc do kajaka biorę tylko kilka browarów i batoniki. A z drugiej strony kajaki daje
  • Odpowiedz
@hpiotrekh:
W tym waszym (na Wieprzy) to faktycznie trzeba kryć ryj. Na tym OPa to tylko jak jest wysoki poziom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na Dobrzycy albo Białej taki kryjryj to jest co pół godziny w postaci zwalonych drzew. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
na Wieprzy

@Polinik: xDD
tam jest jeden Wieprz. Na Wieprzu się mówi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Właśnie zależy od poziomu wody. Czasami wody jest tyle, że leżąc trzeba jeszcze kajak w wodę wciskać.
Ale poza tym trasa łatwa i dosyć nudna. Akurat na czteropak i jedno w barze pod koniec xD
  • Odpowiedz