Aktywne Wpisy

MonazoPL +137
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz
Mega_Smieszek +285

Wrzucam fotke, ile rocznie płace za ubezpieczenie
od 2017r - 274,77€ 49% znizki za bezszkodowa jazdę (SF3)
od 2018r - 258,61€ 52% zniżki (SF4)
Dla dociekliwych, dlatego taka niska SF klasa,poniewaz nie przenosiłem zniżek z Polski.W Niemczech zaczynałem swoja historię ubezp. od początku. Normalnie powinienem mieć juz SF11 czyli jakieś 65% zniżki
Dlaczego tak a nie inaczej? Oczywiście jako cebula z urodzenia Polak,szukałem jak najtańszego ubezp. Te najtańsze nie honorują zniżek z Polski (taką przynajmniej dostałem odpowiedź z ubezpieczalni)
W innych droższych lub przez pośrednika,nawet z moimi wszystkimi zniżkami wychodziło drożej ;)
Tak że tego....szukajcie a znajdziecie!
Wychodzi na to że ceny ubezpieczeń mamy juz takie same xD
#niemcy #oc #ubezpieczenia
źródło: comment_t8IfyFX5Vy8hrKOmVd33t2Be6SwS3xiu.jpg
Pobierz@kolak68:
źródło: comment_CK1BvBSOYZtVXZtbybhcbk1J7J9SjsES.jpg
Pobierz@kolak68: To zależy od rocznika i jakie normy spełnia silnik. Na szczęscie fachowcy z pewnego koncernu postarali się żebym płacił mniej ;) Nie wiem dlaczego inni mówią że oszukujo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Sporo km trzeba by trzaskać żeby to się zwróciło.
@kolak68
Przy czym silnik nie do końca ma znaczenie przy ubezpieczeniu. Ważniejsza jest "klasa" auta dla danego miasta. Inaczej będzie wyglądać ubezpieczenie dla dwulitrowego BMW a inaczej dla audi w danym miescie. Ważniejsza jest statystyka wyoadkow. To samo auto u tego samego ubezpieczyciela Ale w różnych miastach będzie miało inne opłaty. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@dejmiejn: Tyle co w Polsce AC