Wpis z mikrobloga

Chcecie wiedzieć ile kosztuje OC w kraju z "najdroższymi usługami na świecie"?
Wrzucam fotke, ile rocznie płace za ubezpieczenie

od 2017r - 274,77€ 49% znizki za bezszkodowa jazdę (SF3)
od 2018r - 258,61€ 52% zniżki (SF4)

Dla dociekliwych, dlatego taka niska SF klasa,poniewaz nie przenosiłem zniżek z Polski.W Niemczech zaczynałem swoja historię ubezp. od początku. Normalnie powinienem mieć juz SF11 czyli jakieś 65% zniżki
Dlaczego tak a nie inaczej? Oczywiście jako cebula z urodzenia Polak,szukałem jak najtańszego ubezp. Te najtańsze nie honorują zniżek z Polski (taką przynajmniej dostałem odpowiedź z ubezpieczalni)
W innych droższych lub przez pośrednika,nawet z moimi wszystkimi zniżkami wychodziło drożej ;)
Tak że tego....szukajcie a znajdziecie!

Wychodzi na to że ceny ubezpieczeń mamy juz takie same xD

#niemcy #oc #ubezpieczenia
Konwerter - Chcecie wiedzieć ile kosztuje OC w kraju z "najdroższymi usługami na świe...

źródło: comment_t8IfyFX5Vy8hrKOmVd33t2Be6SwS3xiu.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konwerter: Myślałem że chodzi o znacznie wieksze kwoty. Znajomy lamentował że musiał kupić benzyne zamiast diesla żeby nie płacic tego podatku wlasnie. Choc miec 250 Euro a nie mieć to jest różnica. ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
Myślałem że chodzi o znacznie wieksze kwoty.

@kolak68: To zależy od rocznika i jakie normy spełnia silnik. Na szczęscie fachowcy z pewnego koncernu postarali się żebym płacił mniej ;) Nie wiem dlaczego inni mówią że oszukujo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Konwerter
@kolak68
Przy czym silnik nie do końca ma znaczenie przy ubezpieczeniu. Ważniejsza jest "klasa" auta dla danego miasta. Inaczej będzie wyglądać ubezpieczenie dla dwulitrowego BMW a inaczej dla audi w danym miescie. Ważniejsza jest statystyka wyoadkow. To samo auto u tego samego ubezpieczyciela Ale w różnych miastach będzie miało inne opłaty. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz