Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +19
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Bananek2 +284
Wydaje mi się, że zaszła zmiana w postrzeganiu przyszłości ogólnie w społeczeństwie. Kiedyś myśleliśmy, że 2024 będzie rokiem z dalekiej przyszłości gdzie będziemy żyć jak Jetsonowie. A jak obecnie żyjąc w 2024 wyobrażamy sobie 2070? Nijak, bo nie ma już futurystycznych wizji jak będzie zajebiście, a bardziej obawiamy się jak bardzo sprawy mogą się p---------ć. Tak jak kiedyś wydawało się że ludzkość wyczekuje przyszłości tak teraz wydaje się, że ludzkość bardziej się
Zasada działania w komentarzu.
#css #webdev #html5
Klikalność natomiast dzięki tagom w HTML - i
CODE do poprzedniej wersji.
Jeszcze wtedy nie pojmowałem do końca pseudoklas, dlatego taki bałaganik.
Wizualizacja, co w komentarzu, to w Sketchup,
a to co robiłem na ekranie nagrałem programem ScreenToGif w wersji 1.4.2 - ostatnia wersja która uchwyci najwięcej klatek.
Ustawiłem okno 400x400, bo Wykop wszystko co większe skaluje do szerokości 400px. A klatkowanie ustawiłem na 33ms na klatkę, czyli 30 FPS.
Komentarz usunięty przez autora
3 sposoby:
1 - na zaplusowanym bądź zaminusowanym elemencie w gotowość wchodzi funkcja Javascript która odznacza elementy "radio" jeśli klikniemy ponownie.
2 - "checkboxy" zamiast radia, a JS go odznacza jeśli zdecydujemy się przycisnąć drugi przycisk
3 - czysty JS