Wpis z mikrobloga

Hej mirki od #sap i #abap - mam pytanie. Pracował ktoś z was jako programista lub konsultant w wewnętrznym dziale firmy która ma SAPa? Mam ofertę za 2x więcej kasy niż dostaje teraz, projekt ma polegać na reimplementacji i optymalizacji obecnego systemu. Zastanawiam się czy to zapewni mi taki sam rozwój jak przy wdrożeniach i czy się za szybko nie znudzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tobiasz22: Ja mam odmienne zdanie. W korpo ciśniesz od klienta do klienta żeby stawiać green fieldy i non stop to samo. U klienta wewnętrznego masz na bieżąco nowe wymagania i zazwyczaj budżet na różne enhancmenty oczywiście jeśli mowa o dużych korpo.
  • Odpowiedz
@gelo007: ja się zgadzam z @tobiasz22. Jak masz jakieś doświadczenie na kilku projektach to luz, ale od zera wpaść w jeden system, to później nie można się nazywać konsultantem, wiesz co mam na myśli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niestety praca po stronie klienta szufladkuje, a może i stety? To zależy kto i czego potrzebuje.
  • Odpowiedz
@krytyk_naczelny: w dupę mogą sobie lojalkę wsadzić. Musieliby pokryć koszty utraconego zarobku to raz, a dwa - udowodnić, że robię to co mi zabronili. Nie mogą mi przecież zabronić robić wszystkiego. Poza tym - idę wtedy na kontrakt b2b, a nie na umowę o pracę i elo.
  • Odpowiedz
czenie na kilku projektach to luz, ale od zera wpaść w jeden system, to później nie można się nazywać konsultantem, wiesz co mam na myśli. ( ͡

@D3lt4: może ja mam nieco odmienne zdanie z tego względu, że u mnie obsługuje kilkanaście krajów a z punktu widzenia FI to każdy kraj ma inne wymagania więc zawsze jest co innego :-).
  • Odpowiedz