Mireczki jestem pod wrażeniem motzno. Opowiem Wam o dziwnej sytuacji, która spotkała mnie wczoraj w salonie #citroen w Rotterdamie. Tak więc brałem auto w leasing, wszystko pięknie, może kawka, herbatka jaki piękny dziś dzień jak tam minął panu dzień, k---a tu jest fotel, ten pan powiesi panu kurtkę no wejdą w dupę. Podpisujemy dokumenty, dopinamy wszystkie rzeczy na ostatni guzik, auto ma na liczniku 2 km, wiec jest motzno nowe. Pracownik wyjeżdża z salonu i parkuje przed nim, jeszcze raz gratuluje mi wyboru i delikatnie dorzuca, ze muszę zatankować i życzy szerokiej drogi. Mówię spoko jadę od razu na stacje! Odpalam, nawigacja nastawiona na najbliższą stacje benzynową za 1,5km, rezerwa motzno co już było mega żenujące, ale to co stało się za chwile to #k--------------------o! Auto stanęło z powodu braku benzyny ze stanem licznika 4 km, łothapend.jpg?! Tak więc Mireczki cebula jest k---a wszędzie, czy to Polska czy Holandia, czy k---a kofiszopy. To jest po prostu żal w h-j, godzina 17, czyli cała Holandia wraca z corpoświatka do domu, ulice z------e jak pociąg na Woodstock, a ja pcham p--------e auto i próbuje wepchnąć na j----y krawężnik żeby z pokorą iść kupić baniak i zalać auto, które nowe wyjechało z salonu. #cebuladeals #carboners #januszebiznesu #motorhuisrotterdam
@miki4ever: pewnie, ze mam, w całej Europie oprócz Iranu, Izraela i czegoś tam, jest nawet w j-----j Rosji :d ale w assistance mi powiedzieli, ze skoro dopiero co wyjechałem to problem citroena, którego właśnie zamykali. Nie miałem już czasu żeby siedzieć w aucie i dzwonić użerając się z tymi głupkami, czas jest najważniejszy.
@miki4ever: nie wiem nigdy nie miałem wykupionego assistance, zawsze jeździłem rozpadającą się padliną na własne ryzyko :d może postąpiłem źle wczoraj, ale dziś wszystko odkręcę ( ͡º͜ʖ͡º)
@siemankojanko: Na przyszlosc, mow im, ze maja przyjechac i koniec. Raz mi nie chcieli przyjechac na doladowanie akumulatoru to telefon do mojego ubezpieczyciela spowodowal, ze byli w 7 minut na miejscu.
k---a dajcie już spokój z tym j-----m nie omieszkam ja j---e wurwiony byłem i tyle, k---a alfy i omegi, chętnie bym poprawił, ale nie mogę edytować posta. Ja p------e
@siemankojanko szczerze mówiąc w----i.bym się. Nie po to kupujesz nowe auto, czy za 10 czy za pińcet tysięcy. Będąc na Twoim miejscu memory 5 do salonu, niech sprzedawca wzywa lawete na jego koszt, albo baniqczek w łapki, autko demo i niech z--------a na stację. Co to za zwyczaje w handlu-nie tylko w pl widze- że jak klient wyjdzie za bramę to niech s-------a. Co to jest, cytryn i gumiak, czy salon
@siemankojanko: Polska to samo, rodzina różowego kupowała z salonu chevroleta, sprzedający zaznaczył żeby podjechać do najbliższej stacji, stacja była jakieś 1.5km no i się nie udało xD Telefon do tego salony i musieli dygać z karnistrem xD
@quarox: citroen c1 @pamietamfanzonuna: dzwoniłem, ale zamykali już i nie odbierali, centrala łączyła mnie z innymi, ale to było bez sensu, a ja nie miałem czasu na dalsza walkę
@siemankojanko to fabryka tankuje do baku i normalnie wszystko jest ok, ale czasem jakiś Kowalski zrobi na odwal się i tak jest. Zaręczam ci że w każdej marce, nawet Premium.
@siemankojanko pojechalbym i zrobił awanturę. To nie może tak być ze kupując samochód stajesz za bramą. A co jeśli pomimo 2 km na liczniku samochód okazalby się wadliwy? Placiłbys leasing za stojące na podjeździe badziewie? ;)
@siemankojanko: "może uda się coś ugrać, jakieś propozycje" I jednak cebula na koniec wyszła z Ciebie :-) Ktoś popełnił błąd, który chcą naprawić, a Ty kombinujesz, żeby jak najwięcej na tym zyskać... Szukasz atencji tutaj i liczysz na komentarze "jak ich dojechać", czy po prostu cebulujesz?
@siemankojanko: Wczoraj odbierałem auto z polskiego salonu, całe szczęście, że stacja była nie dalej niż 3 kilometry. Sprzedawca twierdził, że jest koło 5 litrów, ale wolałem nie ryzykować.
@PanPawel000: jestem zły, musiałem pchać auto, które jest nowe, takiego czegoś nie powinno być. Nie otrzymałem żadnej pomocy, musiałem kupić kanister i ponieść koszta, których w umówię nie ma. Straciłem kupę czasu, którego nie miałem i tak chce jakieś zadośćuczynienie, jeżeli to tez jest cebulowanie to tak chce cebulować I nie szukam atencji tylko chce pokazać, że Janusze biznesu są wszędzie, tutaj nazwałbym ich Zakelijk Jonaas XD
@siemankojanko: Nie chcesz zadośćuczynienia. Nie wiesz co chcą Ci zaproponować w zamian, a już piszesz teksty typu "może uda się coś ugrać" - w domyśle więcej niż zaproponują, czyli zależy Ci na wyciągnięciu maksimum z tej sytuacji. Lekko to jest żenujące, bo to trochę taka nieporadność życiowa. Boje się pomyśleć, jak załatwiasz inne sprawy w życiu, a strach już zupełnie jak zacznie padać deszcz i będziesz zmuszony do wyciągnięcia parasola,
#cebuladeals #carboners #januszebiznesu #motorhuisrotterdam
@siemankojanko: Co to za bzdura? Czyli jak jestes w granicy 1-2km do jakiegos salonu samochodowego to nie przysluguje ci assistance?:D
@siemankojanko:
@pamietamfanzonuna: dzwoniłem, ale zamykali już i nie odbierali, centrala łączyła mnie z innymi, ale to było bez sensu, a ja nie miałem czasu na dalsza walkę
I jednak cebula na koniec wyszła z Ciebie :-) Ktoś popełnił błąd, który chcą naprawić, a Ty kombinujesz, żeby jak najwięcej na tym zyskać... Szukasz atencji tutaj i liczysz na komentarze "jak ich dojechać", czy po prostu cebulujesz?
I nie szukam atencji tylko chce pokazać, że Janusze biznesu są wszędzie, tutaj nazwałbym ich Zakelijk Jonaas XD