Wpis z mikrobloga

czarno na białym, rust i go są przyszłością, java c# zajmą za kilka lat miejsce gdzie teraz siedzi php i ruby ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@interface: Można gdzieś poczytać, jakie czynniki na to wpływają, tzn chodzi mi o to, że jest np stosunkowo nowy język, i ludzie odpowiedzialni za przedstawianie nowych technologi, chodzą po firmach i mówią im coś w stylu "siema używajcie nowego języka x
  • Odpowiedz
@interface: no raczej nie do końca :D rust fajny język i sam mam ochotę się nauczyć, ale nie sądzę że to zostanie tak po prostu zastąpione, jednak języki z jakimś pośrednim kodem dają ciekawe możliwości które trudno odtworzyć w językach typowo kompilowanych, co bywa jednak przydatne.
  • Odpowiedz
@interface: Nie wiem ;) Dajmy im tak z 2-3 lata jeszcze. Jak nadal będą na topie to rzeczywiście może coś osiągną. Ale znając programistów co lubią sobie kolejne języki poznawać non stop (i robić), to mam wrażenie że jednak zakończy się w chwilę to ;) Będzie wow, so much better than java and C#. Ale to potrwa 2-3 lata, bo potem będzie JESZCE BETTERNIEJSZE coś. O tamtym zapomną, a o
  • Odpowiedz