Mirasy spod tagu #transport oraz przede wszystkim #tir mam do Was pytanie. Jakie polecicie niezawodne zestawy (TIR + naczepa) do transportu towaru do 24 ton? Rocznie ciągnik będzie robił około 100,000 km. #kiciochpyta
@hassassin: to nie jest tak ze masz rozne modele ciagnikow. model jest wlasciwie jeden FH. tu wybierasz tylko wysokość kabiny globetrotter xl, globetrotter i zwykla sypialna. jeslk kierowca nie będzie raczej spal w aucie to polecam zwykla sypialna z wysoka owiewka, dzieki czemu bedziesz mial niskie spalanie.
z silnikow jesli ładunki ciezkie to 500 a jeśli lekkie to 440.
@hassassin: @b2_spirit: Mam kilka Daf'ów 105 SC i z czystym sumieniem polecam , auta się nie psują , a jak już się psują to naprawy są tanie , nawet w ASO Sprzęgło w aso - 3600pln - sama część 1600 W kabinie dużo miejsca, kierowcy sobie chwalą Spalanie zależy rekord w dolnej granicy 19.8 z 4t na plecach w górnej granicy 32 przy mojej robocie No i można
@wronek89: kierowca nie będzie spał w kabinie, myślę że zmieści się elegancko w czasie pracy :-) bezpieczeństwo przede wszystkim :) czy masz np na myśli taki pojazd mówiąc o owiewce volvo FH ?
@hassassin: szczerze powiem Ci że najstarszy jaki mam ma 4 lata i 420kkm przebiegu i oprócz serwisu olejowego i chyba klocków to nic nie było robione także CI nie pomogę. Przy twojej jeździe to przez 5 lat będziesz tylko olej lał i akumulatory raz zmienisz ;)
@xspeditor: w zasadzie to już 5 - kolega ma przestarzałe info A przebiegi niewiele większe niż kolegi limuzyny , robotę wykonują tą samą za 6 razy mniejszy koszt zakupu
z silnikow jesli ładunki ciezkie to 500 a jeśli lekkie to 440.
Sprzęgło w aso - 3600pln - sama część 1600
W kabinie dużo miejsca, kierowcy sobie chwalą
Spalanie zależy rekord w dolnej granicy 19.8 z 4t na plecach w górnej granicy 32 przy mojej robocie
No i można
A przebiegi niewiele większe niż kolegi limuzyny , robotę wykonują tą samą za 6 razy mniejszy koszt zakupu