Wpis z mikrobloga

Coś mi się popsuło z #safari na #macbookair (model i konfiguracja na screenie), może ktoś pomoże to ogarnąć. Otóż mniej więcej od kiedy mam Sierrę wpieprza niemiłosiernie RAM, grzeje się tak, że nie muszę domu opalać, a bateria schodzi w godzinę (normalnie trzyma cały dzień). Przeniosłem się na Chrome, ale to tylko prowizoryczne rozwiązanie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#apple #macbook #macos #macosx
PanRadaktor - Coś mi się popsuło z #safari na #macbookair (model i konfiguracja na sc...

źródło: comment_9bGdEH7dEWkSbFBdKRUbSJhs5Rqp2l3Q.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanRadaktor: A jak posortujesz po aktualnym obciążeniu? Safari, które ma aktualne 97 jest dość... Niepokojące :D Nie instalowałeś jakichś wtyczek? Albo nie masz odpalonej w tle jakiejś karty, która cały czas coś mieli?
  • Odpowiedz
@PanRadaktor: Ja bym wywalił AdBlocka, u mnie mulił co kilka minut przeglądarkę (totalna zwiecha Safari i kolorowa piłka), do blokowania używam Adguard, może nie blokuje wszystkiego, ale jest lekki
  • Odpowiedz
@PanRadaktor: Możesz spróbować usunąć wszystkie dane przeglądarki?

Open Safari - Preferences - Privacy - Remove All Website Data.
Go to the Safari menu (At the very top right side of your screen next to Apple icon), choose "Quit Safari", press "Shift" button and while holding this button on your keyboard single click on the Safari icon on your Dock.
Open the Go menu with Option (Alt) key pressed - Library
  • Odpowiedz
@Ccore: > Open the Go menu with Option (Alt) key pressed - Library - locate Safari folder and delete it. Restart your Mac.

Trochę nie rozumie, bo mam tu polski xD Czy chodzi o to żebym wszedł przez Findera do zawartości pakietu Safari i ją usunął?
  • Odpowiedz