Aktywne Wpisy
rales +1998
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 8 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 8 lat, gdy chłopaki będą mieli po 26 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
#pilkanozna
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 8 lat, gdy chłopaki będą mieli po 26 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
#pilkanozna
nomundo +1
#nieruchomosci
Co myślicie o takim rozkładzie dla rodziny 2+1 ? Mniejszą toaletę myślałem o zmianie na większą garderobę
Co myślicie o takim rozkładzie dla rodziny 2+1 ? Mniejszą toaletę myślałem o zmianie na większą garderobę
skąd taki gołąb może wiedzieć gdzie polecieć by wysłać list?
jest on jakoś wyuczony aby lecieć tylko w 2 wyznaczone miejsca (czyli tam i z powrotem)?
#golebie #golab #ptaki #zwierzaczki #zwierzeta
właściciel musi zabrać gołębia ze sobą, ktoś po pewnym czasie daje mu list i wtedy wraca?
also
Listów tak nie wysyłałem, ale podejrzewam, że zabiera się gołębia z gniazda i trzyma w miejscu z którego trzeba wysłać wiadomość.
Poza tym zero szacunku dla tych
Hoduję gołębie pocztowe, możecie zadawać pytania.
@robert-kuzba: Głupie pytanie. Przecież to proste, po kodzie pocztowym. Nie będzie kodu to nie poleci
Ten temat to pasta pt:" mój stary to fanatyk gołębi" ... ( ͡° ͜ʖ ͡°). Miałem kiedyś merytoryczny artykuł o tym co te małe #!$%@? widzą, ale wszystko kręci się wokół pola magnetycznego w miejscu gdzie gołąb dorasta. W określonym miejscu występuje określone natężenie pola magnetycznego ziemi, tę wartość gołąb koduje sobie praktycznie na całe życie.
Jeśli gołąb bierze udział w zawodach i musi